Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sarajevo

Svečana završnica projekta “Ja volim fudbal”

volful (1)

Projektom je obuhvaćeno oko stotinu mališana od 2013. do 2015. godišta

Sportske igre sa fudbalskom loptom za najmlađe selekcije Akademije fudbala Devetka, Škole fudbala „Kickers” i Golden shoes fudbalske akademije realizovane su u proteklih mjesec dana u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko” u Sarajevu, u okiru projekta “Ja volim fudbal” .

Projektom je obuhvaćeno oko stotinu mališana od 2013. do 2015. godišta koji su kroz igru i zabavu imali priliku razvijati psihofizičke i motoričke vještine potrebne za nastavak bavljenja fudbalom, saopćeno je iz Akademije fudbala Devetka.

Osnovni cilj projekta je približiti fudbal djeci, odnosno stvoriti im priliku da upoznaju sve njegove ljepote da bi sa njim živjeli, osjećali se sretnim i prihvatili taj način života. S obzirom na to da se ovaj uzrast dječaka i djevojčica ne prijavljuje na zvanična takmičenja u okviru omladinskih liga, na ovaj način im je kroz igru i zabavu data mogućnost da stiču prva fudbalska iskustva.

U Centru “Safet Zajko” večeras od 20.00 sati bit će održana svečana ceremonija zatvaranja projekta i tom prilikom će biti uručene medalje svim učesnicima sportskih aktivnosti u okviru projekta, zahvalnice partnerima i sponzorima projekta kao i diplome za izlaznu pionirsku selekciju Akademije fudbala Devetka.

Autor projekta “Ja volim fudbal” je Hamdija Šetić. Projekat je pripremljen i realizovan u saradnji sa trenerima Emirom Obućom, Sejfidinom Ticom, Alenom Bašićem, Muamerom Jahićem, Smajom Mahmutovićem, Admirom Bašićem, Enisom Sadikovićem, Benjaminom Bašićem, Mirzetom Alagićem i sportskim psihologom Remzijom Šetićem.