Globus

nove mjere

Kafići u Hrvatskoj rade duže, promjene na granici

12/06/2021
FOTO: Ilustracija

"Želimo poslati poruku državljanima EU da je Hrvatska spremna na sigurnu turističku sezonu", rekao je Božinović

Od ponoći su na snazi nove, nešto blaže mjere za suzbijanje koronavirusa u Hrvatskoj.

Od danas ugostiteljski objekti, pekare, casina i automat klubovi moći će raditi do 24 sata. Moći će se i trenirati u školskim dvoranama, a i konferencije i kongresi moći će se održavati uz pridržavanje mjera, najavio je na jučerašnjoj press konferenciji šef Stožera Davor Božinović.

Produžavanje do 24 sata odnosi se i na javna događanja, okupljanja i manifestacije, no unutrašnjost kafića i dalje je zatvorena za posjetitelje, osim za one ugostiteljske objekte koji poslužuju hranu.

Izmijenjeni su i neki tehnički detalji prilikom prelaska granice, tako da je sada ulazak u Hrvatsku osobama iz EU moguć čim su vakcinisani s drugom dozom, odnosno nije potrebno da prođe 14 dana od dobivanja druge doze.

Ostatak odredbi koje su bile na snazi dosad Stožer je produžio.

No, Stožer smatra da još nije vrijeme za opuštanje pa je Božinović pozvao organizatore programa na gradskim trgovima vezano uz početak Evropskog nogometnog prvenstva da to otkažu.

“Javna događanja i okupljanja i dalje su ograničena na maksimalno 100 osoba, što je bitno istaknuti, pogotovo kad je pred nama Evropsko prvenstvo u nogometu i turistička sezona. Preporuka je svim jedinicama lokalne samouprave da se ne organiziraju javna događanja poput masovnog gledanja nogometnih utakmica”, istaknuo je Božinović.

Poručio je da iz Hrvatske ne bi trebale ići slike masovnog okupljanja kao što je bilo proteklih dana, jer to nije dobra pozivnica za strane goste. Utakmice će se moći gledati na terasama kafića koje će nadzirati redari civilne zaštite.

“Želimo poslati poruku državljanima EU da je Hrvatska spremna na sigurnu turističku sezonu”, istaknuo je.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.