Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šveđani protiv Turske bez Ibrahimovića

ibrahimovic

Selektor fudbalske reprezentacije Švedske Erik Hamren je saopćio da najveća zvijezda tog tima Zlatan Ibrahimović neće igrati predstojeći prijateljski meč protiv selekcije Turske, u četvrtak, u Antaliji, javlja Anadolu Agency (AA).

Švedski nacionalni tim se okupio u Stocholmu, a nakon treninga na Fredens Areni selektor Hamren se obratio novinarima i kazao da Ibrahimović neće ni putovati sa timom u Tursku.

“Ta odluka nema nikakve veze sa terorizmom. Ibrahimović je igrao mnogo susreta bez odmora i dali smo mu dozvolu da ne ide u Tursku. On je uhvatio izvrsnu formu i potreban nam je zdrav na EURO-u u Francuskoj“, kazao je Hamrin.

Na upit novinara da li se boji puta u Tursku s obzirom da su se u toj zemlji u proteklih nekoliko dana desili teroristički napadi, Hamrin je kazao da straha nema i da je njegov posao fudbal te da pomno prati dešavanja u turskom fudbalu, a da ne prati politiku.

“U četvrtak ćemo igrati meč u Antaliji. Nadležni službenici našeg saveza su u stalnom kontaktu sa zvaničnicima Turske i njenog saveza i trenutno nema nikakvih problema oko odigravanja predstojećeg prijateljskog meča“, izjavio je Hamrin.

Švedski reprezentativac i napadač pariskog PSG-a Ibrahimović je večeras započeo trening sa reprezentativnim kolegama, ali je nakon 15-minutnog zagrijavanja napustio travnjak.