Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tuga, očaj, nevjerica

Svi Cristianovi planovi pali su u vodu

cristiano ronaldo

Snimatelji su nakon susreta uhvatili kadar u kojem vidno razočarani Ronaldo gleda u publiku na tribinama i u monitor na stadionu dok se spuštao prema tunelu na izlazu s travnjaka

Ajax je u četvrtfinalu Lige prvaka pobijedio Juventus u Torinu 2:1 i osvojio simpatije navijača širom svijeta. Mlada ekipa iz Amsterdama oduševila je svojom lepršavom, atraktivnom i odvažnom igrom te napravila podvig koji su mnogi zaljubljenici u najvažniju sporednu stvar na svijetu priželjkivali.

Fanovi Bianconera nadali su se da će, pojačani s ponajboljim igračem svijeta Cristianom Ronaldom, doći do titule prvaka Staroga kontinenta, no snovi su se raspršili nakon sjajne predstave mladog holandskog sastava. Ajaxov 19-godišnji kapiten Matthijs de Ligt predvodio je tim do pobjede te su s ukupnih 3:2 Holanđani izborili prvo polufinale nakon duge 22 godine.

Cristiano Ronaldo se nadao da će nakon tri uzastopna trijumfa s Real Madridom osvojiti i četvrti naslov Lige prvaka zaredom, a kada je u 28. minuti glavom pogodio za vodstvo Juventusa, činilo se da je na pravome putu da ostvari taj čudesan podvig. Međutim, igrači Ajaxa nisu se predavali te su pogocima van der Beeka i de Ligta osigurali plasman među četiri najbolje ekipe Evrope.

Snimatelji su nakon susreta uhvatili kadar u kojem vidno razočarani Ronaldo gleda u publiku na tribinama i u monitor na stadionu dok se spuštao prema tunelu na izlazu s travnjaka. Prije toga snimljen je i kako potišteno sjedi na terenu i u nevjerici gleda oko sebe. U trenucima dok su Ajaxovi igrači slavili zajedno s navijačima, Portugalac je snuždeno izlazio sa stadiona.

Očekivano, prva zvijezda Stare dame nije bila raspoložena za razgovor sa novinarima, te je samo nonšalantno prošetao kroz miks zonu.

Nevjerojatni Holanđani su prije Juventusa izbacili i madridski Real te će potpuno zasluženo u polufinalu zaigrati protiv boljeg iz dvoboja Tottenhama i Manchester Cityja.