Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na slučaju makroa Maksimovića

Otkriveno kako djevojke ulaze u elitnu prostituciju u Srbiji

544833_makro-i-elitna-prostitucija_ls

Dvije devojke koje su radile za uhapšenog makroa Mihaila Maksimovića odlučile su da sarađuju sa policijom i dobile su status posebno osjetljivih svjedoka

Da bi djevojke radile za srbijanskog makroa Mihaila Maksimovića, morale su dobro da se potrude osvoje njegovu saradnicu, koja ih je potom birala, piše Blic.

Makro Mihailo Maksimović je posljednjh godina ozbiljno razvio svoju mrežu da bi ostao netaknut ukoliko neka od prostitutki koje su radile za njega bude uhapšena, o čemu svjedoči da je na sve načine pokušavao da izbjegne susret s prostitutkama.

Kako priča izvor upoznat s istragom protiv makroa, djevojke koje su željele da se bave prostitucijom i rade za njega rijetko kad su imale kontakt s njim. Zapravo, do njega su dolazile samo najbolje, navodno, na osnovu preporuke žene koja je s njim sarađivala.

– Ta žena je dugo u poslu sa prostitutkama. Ona ih je birala, zapošljavala. Djevojke nisu mogle da odu kod Mihaila i da mu traže da ih zaposli, već je sve išlo preko njegove saradnice – kaže izvor “Blica”.

Podsjetimo, dvije devojke koje su radile za uhapšenog makroa Mihaila Maksimovića odlučile su da sarađuju sa policijom i dobile su status posebno osjetljivih svjedoka.

Kako se saznaje, one su prekršajno kažnjene nakon što su uhapšene zbog pružanja seksualnih usluga turskim državljanima u jednom beogradskom hotelu. Nakon toga, njih dve su odlučile da svjedoče protiv Maksimovića i njegovog brata, koji su ih podvodili.

One su, kako saznajemo u istrazi, ispričale da su ih njih dvojica “psihički maltretirali i tjerali da troše velike sume novca kako bi ugrađivale silikone, išle na treninge i ginekološke preglede o svom trošku”.

Poslije ovih njihovih svjedočenja, djevojke za koje se sumnja da su bile žrtve trgovine ljudima, tačnije da su seksualno eksploatisane, dobile su status posebno osjetljivih svjedoka.

Prema nezvaničnim informacijama, njih dvije ne pripadaju grupi starleta, pjevačica rijaliti-zvijezdica i ostalih djevojaka nedefinisanog zanimanja koje je Maksimović podvodio i to po cijeni od 150 do 500 eura po satu.

Inače, djevojkama je pripadala polovina dogovorene sume, dok je ostatak prisvajao Maksimović.

Maksimović, koji važi za jednog od makroa u lancu glavnog, i ranije je osuđivan za podvođenje djevojaka. Poslije hapšenja 2014. kada je u njegovom automobilu nađen spisak djevojaka koje su radile za njega, kao i lista klijenata, sklopio je nagodbu sa Prvim osnovnim tužilaštvom o priznanju krivice i sud ga je tada osudio uslovno na deset mjeseci zatvora, sa rokom provjere od tri godine. Platio je i novčanu kaznu od 120.000 dinara.

Sada se, međutim, i on i njegov brat, koji je uhapšen s njim, nalaze u mnogo većem problemu, jer su djevojke odlučile da progovore o svemu, te im se na teret stavlja trgovina ljudima.

Maksimović je inače radio tako što je imao kataloge sa po četiri fotografije djevojaka koje nudi.

Na dvije fotografije devojke su bile gole, na jednoj su se vidjeli njihovi intimni dijelovi tela, a na jednoj kako izgledaju dotjerane i obučene.

Mušterije, među kojima ima i poznatih ličnosti sa kojima se uglavnom sastajao u automobilima, poslije pregleda kataloga birale su djevojku i tada su se dogovarale o sastanku u nekom od iznajmljenih stanova ili hotela. Posle odrađenog posla, djevojke su odmah dobijale zaradu.