Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Svi Hasanovi grijesi: Zbog letova u slobodne dane više nije simpatičan igračima

hasan salihamidzic

Hasan Salihamidžić je u nezgodno vrijeme došao na poziciju sportskog direktora Bayerna. Bivši fudbaler ovog kluba morao se suočiti s lošim igrama i nezadovoljstvom unutar tima, a malo poslije i razriješiti Carla Ancelottija. Kicker je nakon što se podvukla crta pokušao analizirati gdje je dosad sve griješio Salihamidžić i koji su to njegovi potezi doveli do nezadovoljstva igrača.

Prvi problemi pojavili su se kada je zabranio privatne letove igračima u slobodne dane. Tako je Javi Martinez bio uskraćen putovati u Baskiju, a nezadovoljan je bio i Franck Ribery koji nije mogao na privatnu zabavu u Francusku. Bio je to prvi potez kojim je Braco izgubio simpatije.

Činjenicu koju su jučer objavili njemački mediji (prenio je i Fokus.ba) da se Salihamidžić s Lemarom iz Monaca upoznavao preko Youtubea, smatra se naivnom i amaterskom. U tekstu je navedeno i da stvarna moć u Bayernu i dalje pripada Uliju Hoenesu i Karl-Heinzu Rummeniggeu, što je potkrijepljeno konferencijom na kojoj je predstavljen povratnik Jupp Heynckes, a na kojoj je Salihamidžić praktično statirao, dok su Rummenigge i Hoenes vodili monologe.