Kvalifikacije za EP

Švicarska ubjedljiva protiv Gibraltara, neplanirani kiks Danaca

svica

Švicarska je u Sionu pobijedila Gibraltar, a posao su riješili već u prvom dijelu kada su mrežu gostiju pogađali Denis Zakaria, Admir Mehmedi i Ricardo Rodriguez

U utakmicama odigranim od 18 časova u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine reprezentativci Švicarske su pobijedili selekciju Gibraltara, Rumunija je bila bolja od Malte, a bez golova su igrali Gruzija i Danska, prenosi Anadolu Agency (AA).

Švicarska je u Sionu pobijedila Gibraltar i to sa 4:0, a posao su riješili već u prvom dijelu kada su mrežu gostiju pogađali Denis Zakaria, Admir Mehmedi i Ricardo Rodriguez.

Pobjedu je u 87. minuti potvrdio napadač Dinama Mario Gavranović.

U istoj grupi Gruzija i Danska su odigrali 0:0. Rezultat je tako omogućio Švicarcima da dođu na samo poen zaostatka za drugoplasiranom Danskom na tabeli grupe “D”.

Irska je vodeća s 11 bodova, Danska je na devet, a Švicarska na osam, ali ima i utakmicu manje. Gruzija ima četiri boda, a Gibraltar nula.

U grupi “F” Rumunija je s 1:0 pobijedila Maltu golom Georgea Puscasa u 47. minuti. Rumuni su treći s deset bodova, koliko ima i Švedska. Španija je vodeća s 15 bodova. Norveška ima osam, Malta tri, Farski Otoci nula bodova.