Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dobija i veće ovlasti?

Tajni sastanak u Međugorju donio odgovor ostaje li Nalić u Slobodi?

nalic

Nalić je kratko potvrdio da je obavio razgovore sa prvim čovjekom kluba sa Tušnja

Trener Slobode Zlatan Nalić sa novim predsjednikom kluba Seadom Kozlićem razgovarao je o novom ugovoru uoči utakmice sa GOŠK-om. Tajni sastanak trenera i predsjednika Slobode održan je u Međugorju.

Bila je to prilika da Nalić i Kozlić razmjene mišljenja i približe stavove, a kako saznaje portal Sportske.ba, Nalić bi trebao ostati na Tušnju i naredne sezone te započeti projekat evropske Slobode.

Zlatan Nalić bi dobio šire ovlasti pa bi osim šefa stručnog štaba bio i tim menadžer, koji bi imao potpunu kontrolu nad fudbalskim segmentom u Slobodi. Najbliži saradnik bi mu trebao biti Ademir Smajlović, trenutni sportski direktor kluba sa Tušnja.

Nalić je kratko potvrdio da je obavio razgovore sa prvim čovjekom kluba sa Tušnja.

“Sreo sam se sa Kozlićem i imamo dosta ujednačena razmišljanja u planovima za narednu sezonu. To je ohrabrujuće za kompletan klub. Cilj je evropska Sloboda. Oduševljen sam njegovom željom da se podrži taj projekat”, izjavio je Zlatan Nalić.

Nalić je u Slobodu došao još na samom početku sezone da gasi požar u Rudarskoj 2. Kao trener evropskog renomea prihvatio je rizik. Došao je na slijepo sa referencom evropskog prvaka sa Švedskom, po čemu je jedinstven u BiH, a vrlo brzo postao je hit u Premijer ligi.

Tako su “Crveno-crni” od unaprijed planirane grčevite borbe za opstanak pobjegli u sredinu tabele, sa šansama da se nekim čudom domognu Evrope. Nije birao igrače, saradnike, jedini je trener Slobode koji u dva prijelazna roka nije dobio niti jedno pojačanje po želji i nije kukao… Radio je marljivo sa grupom igrača koju ima na raspolaganju te od njih izvukao maksimum.

Primarni cilj je bio opstanak, što je Sloboda skoro i matematički potvrdila.Nemogouće bi bilo i zamisliti scenarij prema kojem bi Tuzlaci strepili do posljednjeg kola. Da su kojim slučajem u januarskom prijelaznom roku obezbijeđena adekevtna pojačanja, Sloboda bi bez sumnje bila najozbiljniji kandidat za izlazak na evropsku scenu.