Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SDA, SDP, SBB i DF podržali FK Velež

Takmičenje u Prvoj ligi F BiH vratiti u regularne okvire

velez

Na adresu Fudbalskog kluba Velež iz Mostara stiglo je saopštenje gradskih odbora SDA, SDP, SBB i DF-a, u kojem iskazuju punu podršku FK Velež Mostar

Na adresu Fudbalskog kluba Velež iz Mostara stiglo je saopštenje gradskih odbora SDA, SDP, SBB i DF-a, u kojem iskazuju punu podršku FK Velež Mostar, saopšteno je danas iz redova popularno zvanih ”rođenih”.

“Posljednja dešavanja u fudbalskoj Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine i reakcija Fudbalskog kluba Velež zaprepastili su svakog istinskog ljubitelja fudbala i sporta uopšte. Gradski odbori SDA, SDP, SBB i DF Mostara pružaju punu podršku Fudbalskom klubu Velež da legalnim i redovnim putem izbori regularnost takmičenja i priliku da svaki klub do željenog rezultata dođe na sportski način, znanjem, trudom i zalaganjem na terenu, a ne zakulisnim radnjama i manipulacijama. Smatramo da je Uprava kluba uložila previše truda i odricanja u projekat obnove Fudbalskog kluba Velež da bi se sada prepustilo da se mostarske Rođene nečasnim radnjama spriječi da ostvare cilj – povratak tamo gdje i pripadaju, u vrh bosanskohercegovačkog fudbala. Očekujemo od nadležnih organa Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine da provedu istragu i provjere sve navode iz saopštenja FK Velež, kako bi se takmičenje u Prvoj ligi Federacije BiH vratilo u regularne okvire, a u korist sporta i društva uopšte”, navodi se u saopštenju gradskih odbora četiri političke partije upućenog FK Velež, prenosi Anadolu Agency (AA).

Velež, lider na tabeli Prve lige Federacije BiH (poslije 17 kola četiri boda više od Olimpika iz Sarajeva) izgubio je proteklog vikenda na gostovanju od Goražda (0:1), u utakmici u kojoj je, što se očigledno može vidjeti i na brojnim objavljenim video snimcima, tokom cijelog susreta brutalno odštećen od strane sudija predvođenih glavnim arbitrom Kenanom Bajraktarevićem iz Orašja.