Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Paljevina na Dobrinji

Posipala se i kiselina: Ljubavni trokut zbog kojeg su gorjela vozila

naida muris

Djevojke su se potukle, a, prema riječima advokata, oštećena u ovom predmetu je tada polila kiselinom Naidino vozilo i razbila stakla

U Općinskom sudu u Sarajevu danas je pred sutkinjom Jasminom Sazdovski razmatran prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo za određivanje pritvora Naidi Leis Karić, njenom momku Murisu Hodžiću, Hasi Mujiću i Amelu Jašareviću, osumnjičenima za oštećenje tuđe stvari i izazivanje opće opasnosti.

Svi oni se terete za paljenje “golfa 7”, vlasništvo Mine Hadžijusufović, 8. marta ove godine na Dobrinji, kojom prilikom su u požaru uništena još tri vozila.

Branilac Naide Karić i Murisa Hodžića, advokat Izet Baždarević na sjednici je potvrdio da je Naida prije godinu bila u sukobu s vlasnicom “golfa 7”. Djevojke su se potukle, a, prema riječima advokata, oštećena u ovom predmetu je tada polila kiselinom Naidino vozilo i razbila stakla. Poslije toga njih dvije nisu se viđale, a prije nekog vremena Mina je srela Murisa, nakon čega je u više navrata pokušavala doći do njega, piše Dnevni avaz.

– Muris Hodžić se odbijao viđati s oštećenom jer je imao ozbiljnu vezu s Naidom. Vidjet ćete iz poruka nemoralnog sadržaja koje je oštećena slala da je Naidu vrijeđala i nazivala je kopiletom. Muris nije ništa poduzimao, ali je tačno da je zbog takvog ponašanja rekao Naidi: „Ja ću zapaliti njeno vozilo.“ Naida se s njim nije složila i nije mu dala podršku – napomenuo je advokat Baždarević, naglasivši da Naida nije znala ni kada je oštećenoj zapaljeno vozilo.

Advokat je ukazao na to da Karić nikoga nije poticala, a kamoli platila da se zapali Golf Mine Hadžijusufović. Za Murisa Hodžića Baždarević je kazao da nema dokaza da je učestvovao u paljenju vozila.

Naida Karić je kroz suze sutkinji saopćila da joj je dijete od pet i po godina prije četiri dana izašlo iz bolnice te da se o njemu nema ko brinuti. Naidi su u Srebrenici ubijeni roditelji, a ostala joj je samo nana. Karić pristaje i na kućni pritvor, ali moli da bude s djetetom koje mora primati terapiju.

Advokati Omar Mehmedbašić i Dijana Hasić, branioci Hase Mujića i Amela Jašarevića, za koje se sumnja da su izvršioci, također su zatražili da se odbije prijedlog za njihovo pritvaranje.

Dijana Hasić je napomenula da je Haso Mujić u Tužilaštvu objasnio svoju ulogu rekavši da je tačno da su on i Muris bili na parkingu, ali da on nije bio upoznat s tim šta će se desiti.

Advokat Mehmedbašić je, također, napomenuo da je njegov branjenik Amel Jašarević izrazio želju da ga se pošalje u KPZ Zenica ukoliko mu se eventualno odredi pritvor.