Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

odličan start sezone

Talentirana Maja Jeličić postigla prvi seniorski gol za SFK 2000 Sarajevo

maja jelicic (1)

Uspjela sam već u svom drugom nastupu postići prvi gol za seniorski tim. Nadam se da na tome neću stati, te da će biti još puno golova

SFK 2000 Sarajevo ovog ljeta dobio je nekoliko novih igračica, a jedna od njih je i mlada nogometašica Maja Jeličić. Ova djevojka iz Čapljine, koja igra u ofanzivnom dijelu tima, kapitenka je kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine, a u novoj takmičarskoj sezoni već je postigla golove za seniorski tim bordo-bijelih šampionki.

– Nogomet treniram od svoje šeste godine. Prve nogometne korake napravila sam kod trenera Draženka Krmeka u ŠN “Limači”Čapljina gdje sam trenirala s dječacima. Svoj nogometni put nastavila sam u HNK Čapljina, gdje su me trenirali Davor Jelčić i Dario Jelčić, također sa dječacima sve do mog prelaska u ženski nogomet točnije u SFK 2000 Sarajevo – pojasnila je na početku razgovora Maja svoje dosadašnje nogometne stanice.

– U SFK 200 Sarajevo odlučila sam doći zbog toga što je najbolji klub u Bosni i Hercegovini, gdje mogu dosta napredovati i pripremiti se za europski nogomet o kojem ja sanjam od početka karijere – dodala je ona.

Kako ističe, zadovoljna je svojim prvim nastupima u dresu SFK 2000 Sarajevo.

– Dosadašnje igre u SFK 2000 Sarajevo su dosta dobre, s obzirom na to da se još privikavam na ženskim nogomet, a povrh toga na seniorski gdje se igra jače i brže. Uspjela sam već u svom drugom nastupu postići prvi gol za seniorski tim. Nadam se da na tome neću stati, te da će biti još puno golova – kaže Maja.

Naročito snažan utisak na nju ostavio je kvalitet treninga tima Samire Hurem i radna disciplina koja krasi ovaj kolektiv.

– Treninzi su na velikom nivou, od igračica se očekuje profesionalnost i ozbiljnost na treninzima što mi se jako sviđa. Odnosi trenerice prema igračicama su odlični, kao i svaki trener nastoji nas izvesti na pravi put i ispravljati greške. Nadam se da cu dosta toga naučiti od trenerice – dodaje Maja.

Na kraju razgovora ova izuzetno talentirana igračica osvrnula se na njene lične ambicije u SFK 2000 Sarajevo, te predstojećim utakmicama UEFA Lige prvaka.

– Moje osobne ambicije u ovoj sezoni jesu da pružam što bolje partije u novom klubu. Želim osvojiti prvenstvo i dokazi koliko vrijedim kao nogometašica. Naporno ću raditi kako bi se izborila za nastup u Ligi prvaka, što je najprestižnije takmičenje i velika motivacija za svaku fudbalerku SFK 2000 Sarajevo – zaključila je Maja, objavio je SFK Sarajevo.