Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premiership

Tammy Abraham upisao se u istoriju engleskog nogometa

Tammy Abraham (1)

Manchester United je teškom mukom pobijedio Leicester City sa 1:0, a pogodak odluke zabio je Marcus Rashford u 8. minuti

Nogometaši Chelsea, Manchester Uniteda, Liverpoola i Tottenhama ostvarili su pobjede u susretima 5. kola engleskog Premiershipa.

Chelsea je na gostovanju pobijedio Wolverhampton sa 5:2, Tottenham je bio bolji od Crystal Palace sa 4:0, Manchester United je slavio protiv Leicester Cityja sa 1.0, dok je Liverpool u prvom susretu 5. kola pobijedio Newcastlea sa 3:1.

Junak u pobjedi Plavaca bio je 21-godišnji Tammy Abraham koji se upisao u istoriju engleskog nogometa kao prvi igrač koji je jednoj utakmicu upisao “hat-trick” i zabio autogol.

Abraham je tri gola zabio u razmaku od 19 minuta (34, 41, 55.), a potom u 69. minuti i autogol. Ove sezone je već postigao sedam golova i trenutno je prvi strijelac prvenstva. Za goste su zabili i Fikayo Tomori (31), te Mason Mount (90+5), a za Wolvese Patrick Cutrone (85).

Uvjerljivu pobjedu ostvario je i Tottenham koji je sva četiri gola protiv Crystal Palacea zabio u prvom poluvremenu, a strijelci su bili Son Heung-Min (10, 23.), Patrick van Aanholt (21-ag) i Erik Lamela (42.).

Manchester United je teškom mukom pobijedio Leicester City sa 1:0, a pogodak odluke zabio je Marcus Rashford u 8. minuti.

U prvom susretu 5. kola Liverpool je na Anfieldu pobijedio Newcastlea sa 3:1, te je zadržao stopostotan učinak. Newcastle je poveo lijepim golom Jetra Willemsa u 7. minuti, ali do kraja poluvremena Liverpool je preokrenuo rezultat u svoju korist, a dvostruki strijelac bio je Sadio Mane u 28. i 40. minuti. Konačnih 3:1 postavio je Mohamed Salah u 72. minuti.

Engleski prvak Manchester City večeras gostuje kod Norwich Cityja.