Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bh telecom premijer liga

Velež i Željo podijelili bodove, Čelik i Radnik slavili kao domaćini

velez zeljo2

U 81. minuti Velež je ostao s igračem manje nakon što je Nusmir Fajić dobio drugi žuti karton

Završena su tri susretu 8. kola nogometne Premijer lige BiH. U derbiju su Velež i Željezničar u Mostaru podijelili bodove odigravši 1:1.

Domaće je u vodstvo doveo Brandao u 25. minuti, a za Željezničar je izjednačio Petar Bojić u 59. minuti.

U 81. minuti Velež je ostao s igračem manje nakon što je Nusmir Fajić dobio drugi žuti karton, ali gostu u preostalom vremenu nisu uspjeli iskoristiti brojčanu prednost.

Nakon što je sudac Ermin Sivac označio kraj utakmice došlo je umalo do tučnjave na terenu između igrača dva tima. Fudbaleri Željezničara negodovali su jer su smatrali da je Sivac trebao dosuditi penal nakon starta nad Osmankovićem u kaznenom prostoru Veleža. Pogledajte šta se deševalo nakon što je dosviran kraj utakmice u Mostaru.

Susret na Bilinom polju, koji je posmatralo oko 1.000 gledalaca, u prvom poluvremenu nije obilovao izglednim prilikama.

Čelik je na Bilinom polju golom Dilavera u 62. minutu utakmice slavio s 1:0 protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Za oba su tima u današnjem meču debitovali novi treneri – na klupi Čelika hrvatski stručnjak Marko Babić, a na klupi Mladosti povratnik Ibro Rahimić, koji je tekuću sezonu počeo na klupi mostarskog Veleža.

Radnik je identičnim rezultatom savladao ekipu Zrinjskog. Gol odluke u Bijeljini zabio je Peco, baš kao i Dilaver na Bilinom polju, u 62. minutu utakmice.

Večera od 20 sati na Tušnju igraju Sloboda i Borac.

Nakon nepotpunog osmog kola Željezničar je vodeća ekipa sa 16 bodova, dva više od najbližih pratitelja Tuzla Cityja i Sarajeva koji imaju utakmicu manje u odnosu na Željezničar.

Rezultati by SofaScore