Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mađarski nogometaš

Teško povrijeđeni Varga više neće biti dio tima na Euru, selektor otkrio šta se desilo

Foto: Screenshot/X

Selektor Mađarske Marco Rossi otkrio je šta se desilo i dodao da je Varga u stabilnom stanju, te je potvrdio Evropsko prvenstvo za njega završeno

Stravična povreda napadača Barnabasa Varge obilježila je utakmicu 3. kola grupe A između Mađarske i Škotske.

Drama se odvijala na terenu u Stuttgartu kada je u 70. minuti iskusni nogometaš dobio snažan udarac od škotskog golmana, a zatim pao na travu i izgubio svijest.

Dugo mu je ukazivana pomoć na terenu, a onda je hitno prebačen u jednu bolnicu u Stuttgartu. Plahte su bile podignute oko povrijeđenog napadača dok mu je ukazivana liječnička pomoć, dok su njegovi saigrači pomagali redarima da prikriju svog kolegu iz tima.

Kasnije je potvrđeno da je Varga u svjesnom stanju prebačen u bolnicu. Ustanovljeno je da je zadobio prijelome kostiju lica i potres mozga, pa je za njega ovo Evropsko prvenstvo definitivno završeno.

Euro za Vargu završeno

Varga će najvjerovatnije morati na operaciju jagodične kosti, prenose mađarski mediji.

Selektor Mađarske Marco Rossi otkrio je šta se desilo i dodao da je Varga u stabilnom stanju, te je potvrdio Evropsko prvenstvo za njega završeno.

“Bio je bez svijesti pa su svi bili jako zabrinuti za njegovo stanje, ali i zbog činjenice da su medicinske ekipe kasnile. Moguće je da su mislili kako to nije bila opasna situacija”, rekao je Rossi, a onda se osvrnuo na trenutno stanje:

“Srećom, nije životno ugrožen i bit će operisan odmah ovdje u Njemačkoj. Stabilan je i to je najvažnije. Ako prođemo, on neće biti dio tima”, dodao je selektor.