Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Argentinac

Tevez: Oduzeli su nam san, neprijatno je igrati finale u Madridu

tevez

Oduzeli su nam san da igramo finale u našoj zemlji. Međutim, to je važna utakmica, jer je i dalje finale, rekao je Tevez

Carlos Tevez, napadač Boca Juniorsa, izjavio je da je igranje druge utakmice finala Copa Libertadoresa protiv River Platea u Madridu neprijatno, prenosi Anadolu Agency (AA).

Gradski derbi Buenos Airesa odgođen je krajem novembra zbog napada navijača Rivera na autobus s igračima Boce, uoči revanš susreta na Monumentalu. Stoga je Južnoamerička fudbalska konfederacija (CONMEBOL) donijela odluku da se druga utakmica finala Copa Libertadores igra u Madridu na stadionu Santiago Bernabeu.

“Malo je čudno što ćemo igrati ovdje, ali važno je da se fokusiramo na ono što će se dešavati na utakmici u Madridu. Mislim da je to neprijatno za narod, ne toliko za igrače. Oduzeli su nam san da igramo finale u našoj zemlji. Međutim, to je važna utakmica, jer je i dalje finale. Bez obzira gdje će se igrati, to je i dalje finale Copa Libertadoresa”, kazao je Tevez.

Nekoliko igrače Boca Juniorsa povrijeđeno je krhotinama razbijenih stakala, a bili su i pod utjecajem suzavca. Zbog toga je revanš finala otkazan za sutradan, ali je CONMEBOL i tada, na zahtjev Boce, odlučio otkazati susret. Potom je određeno da će se utakmica igrati 9. decembra na madridskom Santiago Bernabeu.

U prvoj utakmici, igranoj 11. novembra na Bocinoj La Bomboneri, bilo je neriješeno 2:2. Važno je naglasiti da u Copa Libertadoresu ne važi pravilo gola u gostima kao u Ligi šampiona, tako da River u revanš ne ulazi sa prednošću zbog dva postignuta gola u gostima. Revanš finala igraće se u nedjelju s početkom u 20.30 sati.