Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Napadač Rome

Tim iz Londona spreman platiti 15 miliona eura za Edina Džeku

dzeko

Calciomercato piše, da su Čekićari poručili Romi da su spremni za Džeku platiti oko 15 miliona eura što bi Roma mogla i prihvatiti

Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, ovog ljeta mogao bi napustiti Romu.

Dijamant je za Vučicu vezan do ljeta 2020. godine, ali prema pisanju italijanskih medija već ovog ljeta mogao bi preseliti u Englesku. Kako piše Calciomercato naš golgeter mogao bi spreseliti u London i zadužiti dres West Hama.

Džeko je prošlog ljeta bio na korak do prelaska u Chelsea, ali je na kraju odlučio ostati u Rimu. No, sada je situacija drugačija.

Roma je krajem prošle godine stopirala razgovore o produženju saradnje sa našim reprezentativcem, a kako smo pisali prije nekoliko dana nema nagovještaja da će oni biti nastavljeni u skorije vrijeme.

S druge strane, Calciomercato piše, da su Čekićari poručili Romi da su spremni za Džeku platiti oko 15 miliona eura što bi Roma mogla i prihvatiti.

Džeko bi u londonskom klubu sarađivao sa Manuelom Pellegrinijem, koji je i predložio dovođenje bh. napadača. A njih dvojica se znaju iz vremena kada su zajedno sarađivali u Manchester Cityju. Upravo pod palicom argentinskog stručnjaka kapiten Zmajeva je odigrao najbolju sezonu u dresu Građana i postigao je 26 golova.

Eventualni transfer Džeke iz Rome u West Ham ovisit će i od budućnosti četverice napadača u dresu Čekićara (Marko Arnautović, Javier Hernandez, Andy Carroll i Lucas Perez).