Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

isti princip za sve?

Titula prvaka BiH ide na Koševo, UEFA to više neće sporiti?!

ahmetovic fk sarajevo (1)

U saopćenju organizatora fudbalskih takmičenja u Francuskoj se navodi da je odluka o okončanju fudbalske sezone 2019/2020. donesena u skladu s mjerama koje je u borbi protiv širenja koronavirusa uvela vlada francuskog premijera Eduarda Philippea

Rukovodstvo Profesionalne fudbalske lige u Francuskoj (LFP) donijelo je odluku da zbog pandemije COVID-19 okonča fudbalsku sezonu i da prvakom proglasi Paris Saint Germain (PSG) koji je lider na tabeli Ligue 1, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju se navodi da je odluka o okončanju fudbalske sezone 2019/2020. donesena u skladu s mjerama koje je u borbi protiv širenja koronavirusa uvela vlada francuskog premijera Eduarda Philippea.

Odlukom LFP-a sezona u Francuskoj je okončana trenutnim poretkom na tabelama fudbalskih liga pa je prvakom Ligue 1 proglašen PSG, dok je prvak druge lige, odnosno Ligue 2 tim Lorienta.

Tako će u drugu ligu Ligue2 biti relegirani Amiens i Toulouse koji se nalaze na dnu tabele Ligue 1, a pored Lotienta u elitnu Ligue 1 će biti promoviran i tim Lensa koji je bio drugi na tabeli Ligue 2.

Početak naredne fudbalske sezone u Francuskoj planiran je za 22. august.

Iako LFP nije precizno naveo u saopćenju, da se zaključiti da će shodno stanju na tabeli Ligue 1 u narednoj sezonu Francusku u grupnoj fazi Lige prvaka predstavljati PSG i Olympique Marseille, dok će Rennes igrati kvalifikacije.

Sada to možemo uraditi i NSBiH?!

Odluka čelništva francuske lige, suprotna je preporukama i odlukama koje je nedavno UEFA izadala, a u kojima se od nacionalnih saveza traži da se sve lige privredu kraju, odnosno da se odigraju preostale utakmice kada to situacija dozvoli. Francuzi tu preporuku nisu ispoštovali, a to otvara mogućnost da i ostala prvenstva u Evropi, pa tako i naše, bude okončano trenutnim poretkom na tabeli.

Sad je već prilično moguć scenarij po kojem bi Sarajevo ipak uzelo titulu na osnovu trenutnog poretka u BH Telecom Premijer ligi, jer bilo bi zaista nevjerovatno da UEFA nekim savezima toleriše takve odluke, a nekima ne.

Podsjećamo, do sada su u BH Telecom Premijer ligi odigrana 22 kola. Sarajevo je lider, a na pozicijama za Evropu su Željezničar, Zrinjski i Borac Banja Luka.

Iz lige bi, prema trenutno plasmanu ispali Čelik i Zvijezda 09.