Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

To se zove prokletstvo: U 10 godina šest puta ispao u drugu ligu

bassong

U srijedu smo doznali ko će iduće sezone umjesto u Premier ligi nastupati u Championshipu. Aston Villa je od ranije bila poznati putnik u nižu ligu, a pridružili su joj se Norwich i Newcastlea.

[yuzo_related]

Najnesretniji je ovim raspletom vjerovatno kamerunski reprezentativac Sebastien Bassong koji igra u dresu Norwicha, a šesti je put u karijeri ispao u niži rang.

Njegovo je “prokletstvo” započelo u Francuskoj gdje je u dresu Metza dva puta ispadao iz Ligue 1 (2006. i 2008. godine). U Englesku se preselio 2019. godine, a kupio ga je Newcastle. Svrake su u njegovoj prvoj sezoni na ostrvu morali u drugu ligu.

Ali nije bio jedan od onih koji su te sezone igrali Championship nego je osigurao transfer u Tottenham, a “Spursi” su ga poslali na posudbu u Wolverhampton. Pogađate? Te 2012. godine i Wolverhampton je ispao u drugu englesku ligu.

Kamerunac je potom prešao u Norwich i odradio uspješnu prvu sezonu u klubu osvojivši 11. mjesto u Premier ligi, ali uslijedila je 2014. godine u kojoj je Norwich morao u Championship. Klub se vratio u najjače 2015. godine, a onda ponovno ove sezone ekspresno odletio u drugu ligu.