Todorović: Pobjeda protiv Velsa otvara nam šanse za prvo mjesto u grupi

darko_todorovic_sloboda

Za mladog braniča tuzlanske Slobode Darka Todorovića aktuelna sezona je po svemu za pamćenje. Ustalio se u prvoj postavi Slobode, na spisku je dva selektora, Vinka Marinovića u U-21, te Roberta Prosinečkog u A selekciji.

Danas je Prosinečki objavio spisak kandidata za prijateljsku utakmicu sa Bugarskom i Senegalom, a Todorović, koji je na “američkoj turneji” ostavio dobar utisak u susretima sa SAD-om i Meksikom, s razlogom se nije našao na tom spisku.

Spisak kandidata za kvalifikacione mečeve U-21 reprezentacije objavio je i selektor Vinko Marinović, a tu se našao i Todorović.

– Nisam se ni nadao pozivu Prosinečkog, nego Vinka Marinovića, jer u ovom trenutku prednost ima U-21 selekcija, s obzirom na to da nam predstoje kvalifikacione utakmice za EP protiv Velsa (23. 03.) i Lihtenštajna (27. 03.), dok je utakmica A reprezentacije protiv Bugarske i Senegala prijateljskog karaktera – kaže Todorović u razgovoru za Fenu.

Nada se povoljnom rezultatu u ove dvije utakmice, tim više što su Marinovićevi „zmajevi“ dobili Velšane u gostima 4:0. Prije toga, pobijedili su Lihtenštajn 6:0, pa su najefikasnija selekcija grupe.

– Ako u Zenici dobijemo Velšane otvaraju nam se velike šanse za prvo mjesto u grupi, jer nam Rumuni bježe dva boda. Nadam se i pobjedi protiv Lihtenštajna u gostima, tako da ćemo o daljoj sudbini sami odlučivati.

Todorović je bitan igrač u ekipi Slobode, koja je u borbi za opstanak u nedjelju uzela bod GOŠK-u u Gabeli.

– Imali smo šansi i za pobjedu, ali zadovoljan sam jednim bodom, jer je remi najpravedniji ishod – kaže.

Tuzlaci skupljaju bodove i odmiču Čeliku, direktnom konkurentu u borbi za opstanak. Todorović se nada povoljnom raspletu u prvenstvu BiH.

– Slijedi nam gostovanje u Vitezu i pobjedom bismo riješili mnoge dileme. To znači mirniji nastavak Lige za opstanak, a ujedno i bolja priprema za utakmicu polufinala Kupa BiH. Jasno, prednost ima prvenstvo, ali ako nas malo sreća posluži, mogli bismo na Tušanj donijeti prvi trofej Kupa – smatra Todorović.

Stručnjaci ga svrstavaju u igrače koji tek treba da „buknu“ i još više ispolje nesumnjivi talenat.

– Moje je da igram i treniram, sve će doći na svoje mjesto. Za sada prednost u svemu dajem Slobodi, da ispunimo svoje ciljeve. Moram reći da podršku imam od trenera Slavka Petrovića, saradnja s njim je super i na tome sam zahvalan – zaključio je Todorović.