Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zmajeve čeka težak posao

Todorović: Protiv Danske moramo odigrati najbolje što znamo

16226531792234

U susretu sa Crnom Gorom neke od zadataka koje je selektor stavio pred nas smo ispunili, ali sigurno je da tu ima još prostora za napredak, rekao je fudbalski bh. reprezentativac Darko Todorović

Fudbalska “A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će obaviti još jedan trening uoči sutrašnjeg putovanja u Kopenhagen, gdje će 6. juna odigrati prijateljsku utakmicu protiv Danske, prenosi Anadolu Agency (AA).

Izabranike Ivayla Peteva očekuje dosta težak ispit protiv Danaca, koji se pripremaju za Evropsko prvenstvo.

“Sigurno da je termin ovog okupljanja težak za nas igrače, jer je kraj prvenstva i dosta igrača je na odmoru. Međutim, svi bez pogovora ispunjavamo naše obaveze i radimo jako dobro. Nadam se da neće biti povreda do kraja ove reprezentativne akcije“, rekao je bh. reprezentativac Darko Todorović i dodao:

“U susretu sa Crnom Gorom neke od zadataka koje je selektor stavio pred nas smo ispunili, ali sigurno je da tu ima još prostora za napredak. Slijedi nam meč sa Danskom koja je jaka ekipa i koja se sprema za Evropsko prvenstvo. Sa Njemačkom su remizirali 1:1 i očigledno je da se radi o kvalitetnom protivniku. Moramo u tom meču da odigramo najbolje što znamo i nadamo se dobrom rezultatu.“

“Zmajevi“ su u srijedu na stadionu Grbavica odigrali 0:0 u prijateljskom ogledu sa Crnom Gorom, a ciklus će završiti u nedjelju duelom protiv Danske na stadionu Brondby u Kopenhagenu s početkom u 18 sati.