Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Todorović: Prosinečki je dobar prijatelj sa svim igračima

todorovic_zakaric
FOTO: nfsbih

Bh. reprezentativac Darko Todorović u razgovoru za austrijske medije rekao da se nada da će igrati u duelu Bosne i Hercegovine i Austrije. On je ovog ljeta potpisao ugovor sa Salzburgom do 2023, a pred utakmicu sa Austrijom rekao je da nema jasnog favorita.

– Austrijska liga je u boljoj poziciji što se tiče infrastrukture, ali to ne znači da Austrijanci mogu očekivati pobjedu u Zenici. Smatram da mi imamo malu prednost jer igramo na domaćem terenu pred punim stadionom. Naša reprezentacija posjeduje kvalitet, rekao je.

Njegov konkurent za poziciju desnog beka u Salzburgu je Stefan Lainer za kojeg je austrijski klub odbio ponudu od desetak miliona eura od strane Napolija.

– Poznajem ga dobro i nadam se da mogu pomoći mojim saigračima u reprezentaciji sa informacijama o njemu. Svjestan sam njegovih kvaliteta, ali i slabosti kojih gotovo da i nema. Dugujem mnogo selektoru Prosinečkom za veliki korak kojeg sam napravio u karijeri. Znamo svi da je njegova karijera bila nevjerovatna. Zato je danas trener sa mnogo znanja i iskustva. Prije svega, on je dobar prijatelj sa svim igračima. Kao osoba, veoma je pozitivan i uvijek nađe prave riječi za svoje igrače, opisao je Todorović.

Sa Prosinečkim na klupi naša reprezentacija će nastojati ostvariti plasman na drugo veliko takmičenje u svojoj historiji i to nakon plasmana na Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu.

– Moj prvi cilj je da ostvarimo što bolji rezultat u Ligi nacija, a moj životni cilj je da nastupimo na velikom takmičenju poput Evropskog ili Svjetskog prvenstva, dodao je defanzivac Zmajeva.