Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tomsk pred stečajem, Vranješ u januaru odlazi

vranjes

Član Premier lige Rusije Tom iz Tomska, za koji od ljetos nastupa bh. reprezentativac Ognjen Vranješ, nalazi se u veoma teškoj situaciji.

U ruskom prvenstvu zakovani su za dno sa svega devet bodova, što je ispod svih očekivanja, dok klub mjesecima potresa i nezapamćena finansijska kriza zbog koje bi Tomsk uskoro mogao proglasiti stečaj.

Sportski direktor Igor Kudryashov izjavio je nedavno da je izvjesno da će uskoro biti raskinuti ugovori sa glavnim igračima kako bi se klub pokušao spasiti, kao i da će sezonu kraju privesti snage iz rezervnog tima.

To ujedno znači i da će reprezentativac naše zemlje Ognjen Vranješ i definitivno potražiti novu sredinu u januarskom prijelaznom roku. On je u Tomsk stigao ljetos, ali ispostavilo se da u odabiru kluba nije imao sreće.

Iako je imao ponude Getafea i Zaragoze, Vranješ se opredijelio za povratak u Rusiju, pa se već danas hvata za glavu. On je jedan od prvih igrača Tomska koji je od čelnika zatražio raskid ugovora, o čemu smo pisali prije nekoliko dana.