Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tony Blair priznao da je tražio savjete od Alexa Fergusona

2079644_ferguson_52185b

Za nekoliko dana BBC će prikazati dokumentarni film o Sir Alexu Fergusonu, u kojem će legendarni trener Manchester Uniteda javnosti iznijeti neke zanimljivosti iz svoje prebogate karijere.

Javnost je već upoznata s nekim detaljima koji će biti prikazani u filmu, a jedna od njih je i kontroverzni izbor Davida Moyesa za Alexovog nasljednika. Premda je slavni Škot rekao kako Moyes nije bio prvi izbor kluba, dodao je da nije bio ni katastrofalna pogreška kako su to neki voljeli prikazati s obzirom na očajne rezultate Uniteda u postfergusonovskoj eri, piše Index.hr.

”I dalje mislim da smo uzeli pravog trenera. Nikako se ne slažem da je Moyes bio pogreška. Nažalost, neke stvari se nisu poklopile za Davida”, smatra trener koji je Crvene vragove vodio čak 26 godina.

Kada je donio odluku da će se oprostiti, Ferguson je obavijestio Davida Gilla, izvršnog direktora Manchester Uniteda. Uprava je tražila veliko ime, no tada su ”kapitalci” bili već zauzeti.

“Mourinho je bio na putu nazad u Chelsea, Ancelotti je odlazio u Real Madrid, Klopp je imao ugovor sa Dortmundom, a Van Gaal se pripremao sa Holandijom za Mundijal. Guardioli sam rekao da me nazove i kaže mi koji su mu planovi. Ipak, nije me nazvao i otišao je u Bayern. Tako da je Moyes bio najbolja opcija u tom trenutku”, kazao je Ferguson.

Legendarni trener je rekao da bi na mjesto asistenta angažirao Ryana Giggsa da se Velšanin ranije oprostio.

“Da se Ryan Giggs oprostio, recimo u 35. godini, vjerojatno bi postao moj asistent. Međutim, nikada ne bi tražio od igrača da se oprosti od igre”, istakao je Ferguson.

Kad je taj komentar došao do Giggsa najbolji velški nogometaš svih vremena nije skrivao svoje iznenađenje.

”Zaista je to rekao?”, rekao je Giggs.

Također, zanimljivost je i da je bivši britanski premijer Tony Blair znao upitati vlasnika 13 naslova engleskog prvaka i dvostrukog osvajača Lige prvaka za savjet kad bi imao problema sa pojedinim članovima u svome kabinetu.

”Nisam znao o kome je tačno pričao, ali rekao sam mu da je on premijer i da je nužno da mora imati kontrolu nad svim što se događa u njegovoj vladi.”

Ferguson je direktno upitao Blaira radi li se o Gordonu Brownu (nasljedniku Tonyja Blaira na premijerskoj poziciji), ali ovaj mu to nije potvrdio, ali je rekao:

”Nismo razgovarali o konkretnim imenima, više smo hipotetski pričali, ali Alexov zaključak je bio da čak i ako se radi o ”najboljem igraču”, ako je problematičan, nužno je da ga se izbaci. Nitko, ma koliko velik bio, nije veći od cijelog tima.”