Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Torres seli u Kinu i postaje najplaćeniji fudbaler na svijetu

Fernando-Torres

O ovome se govorkalo u fudbalskim krugovima po Španiji posljednjih par mjeseci, sada je agent Fernanda Torresa potvrdio priču.

Torresu pozajmica ističe u junu i za sada Atletico ne pokazuje znake namjere da mu ponudi ugovor.

Naime, Diego Simeone je izbjegao odgovor uz mišljenje da to zavisi od partija koje pruža legenda Atletica. One nisu sjajne, prednost, uz neprikosnovenog Griezmanna dobija Vieto, a Torres je u drugom planu kao i lnetošnje razočaranje Jackson Martinez.

Navijači nemaju dilemu, oni bi da “El Nino” ostane, Tortes je gotovo kult među pristalicama “Jorgandžija”, ali sa druge strane, za klub je preveliko finansijsko opterećenje.

U svjetlu suspenzije transfera, mnogi smatraju da je bolje da se šansa pruži mlađim igračima i lansira neko novo lice, pa bi ova polusezona mogla da bude posljednja za Torresa na “Kalderonu”.

Priča se da je ponuda iz Kine fantastična, da bi sa više od 20 miliona eura po sezoni postao najplaćeniji igrač na svijetu. Kinezima nije problem to da plate, Torres bi,nakon Drogbe postao najveće ime koje dovode. Učinio bi mnogo na popularizaciji igre iako odlazak u tamošnju ligu znači praktično kraj ozbiljne karijere.

Da sačekamo, ali Torres će za par mjeseci napuniti 32 godine. Novac je već zaradio, ali niko ne odbija takve uslove…