Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NESVAKIDAŠNJE SCENE

Totalni autsajderi ni krivi ni dužni u drugom pretkolu Lige prvaka zbog – korone

f_5310083_1024

Utakmica između KI Klaksvika i Slovana iz Bratislave odgođena je pet minuta prije zakazanog termina

Svašta je moguće u novo doba korone. Čak i u Ligi prvaka. Doduše, ovdje se radi o prvom pretkolu kvalifikacija, ali opet, o prvacima je riječ.

Trebao je ove srijede biti odigran dvoboj prvog pretkola, po standardnom rasporedu. Na Farskim Otocima, na stadionu Djúpumýri u Klaksviku istoimeni je prvak daleke sjeverne zemlje trebao dočekati Slovan iz Bratislave, aktuelnog šampiona Slovačke.

No, po dolasku na Farske Otoke, ustanovljeno je bilo da je fizioterapeut ekipe iz Slovačke pozitivan na koronavirus. Procedura se na Farskim Otocima zna. Imaš koronu – čeka te 14 dana obavezne samoizolacije. Ali, to je u ovom slučaju značilo da se svi iz slovačke ekipe imaju proglasiti kao kontakti zaraženog, pa se i oni imaju uputiti u karantenu…

Naravno, Slovan je potegnuo pravne upite, reagirala je i UEFA pa je nađeno rješenje. Dopušteno je Slovanovoj B-ekipi da doputuje u najkraćem mogućem roku na sjever Evrope i da onda ona, kao “korona-free” skup odigra dvoboj protiv Farana.

Ali, dogodili su se novi problemi. Jer, i kad je B-ekipa Slovana stigla na Farske Otoke, i među njima je otkriven jedan novozaraženi. I šta sad? Novi je termin trebao biti ovoga petka od 18 sati. I Farani, ekipa KI-a jest izašla na zagrijavanje, kako bi izbjegla eventualne UEFA-ine sankcije… Ali, njihovih protivnika na drugoj strani terena, nije bilo.

B-ekipa Slovana nije dobila dopuštenje epidemiologa da se pojavi na terenu.

Za očekivati je da će UEFA-ina komisija pobjedu od 3:0 tehnički dodijeliti Klaksviku, koji će tako sljedeće sedmice dobiti priliku za gostovanje u Švicarskoj, kod Young Boysa u drugom pretkolu Lige prvaka.