Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poznati mogući nasljednici

Tottenham otpustio menadžera Santa

New Project (11)

Portugalski trener je ovog ljeta preuzeo “pijetlove“, nakon četiri sjajne sezone na klupi Wolverhamptona. Prethodno je tokom karijere vodio Rio Ave, Valenciju i Porto

Fudbalski klub Tottenham iz Londona objavio je danas da je otpušten menadžer Nuno Espirito Santo, koji se uspio zadržati svega četiri mjeseca na klupi engleskog premierligaša, javlja Anadolu Agency (AA).

“Klub može objaviti da su Nuno Espirito Santo i članovi njegovog stručnog štaba Ian Cathro, Rui Barbosa i Antonio Dias razriješeni dužnosti“, saopšteno je iz Tottenhama.

Fabio Paratici, generalni direktor za britanske medije je istakao da znaju koliko su Santo i njegovi saradnici željeli da ostvare uspjeh i da u klubu žale što su morali donijeti ovakvu odluku

“Santo je pravi džentlmen i uvijek će biti dobrodošao ovdje. Želimo da se zahvalimo njemu i njegovom stručnom štabu i poželimo im sve najbolje u budućnosti”, dodao je Paratici.

Portugalski trener je ovog ljeta preuzeo “pijetlove“, nakon četiri sjajne sezone na klupi Wolverhamptona. Prethodno je tokom karijere vodio Rio Ave, Valenciju i Porto.

Tottenham nakon deset odigranih kola u Premier ligi zauzima osmo mjesto sa 15 bodova, a kao potencijalni nasljednik Santa spominju se italijanski trener Antonio Conte te dvojica portugalskih Sergio Conceicao i Paulo Fonseca.