Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tottenham savladao United i nastavio potjeru za Leicesterom

tottenham

Fudbaleri Tottenhama ostali su u trci za titulu pobjedom nad Manchester Unitedom u posljednjem meču 33. kola Premijer lige.

Tottenham je bio pod imperativom pobjede u derbiju sa Unitedom, ali je uspio da savlada ’Crvene đavole’ rezultatom 3:0.

’Pjevci’ su nokautirali protivnika rivala za samo šest minuta, kada su redom pogađali Dele Alli, Toby Alderweireld i Erick Lamela.

Izabranici Mauricija Pochettina ostvarili su prvi trijumf nad Unitedom na ’White Hart Laneu’ još od 2001. godine i tako se ponovo primakli na sedam bodova od prvoplasiranog Leicester Cityja, koji je nešto ranije dobio Sunderland rezultatom 2:0.

S druge strane, tim koji vodi Louis Van Gaal ostao je na petom mjestu sa 53 boda, ali sada ima četiri manje od gradskog rivala Cityja koji je na poziciji koja vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. Takođe, prijeti im i West Ham sa jednim bodom manje.

U duelu u Londonu viđena su dva potpuno različita poluvremena – u prvom nije bilo golova, odlične akcije imale su obje ekipe, a najbolju šansu propustio je Lamela u 28. minutu, kada je poslije sjajnog centaršuta Christiana Ericksena promašio ceo gol sa peterca, iako je bio usamljen.

Uvod je pripao gostima koji su napadali, ali nikako nisu mogli da kreiraju šansu, pa su tako u prvih 45 minuta ostali bez šuta u okvir gola.

http://dai.ly/x43gjxq

Nastavak igre donio nam je mnogo bolji fudbal, otvorenu utakmicu i uzbuđenja, a počelo je u 51. minutu kada je David De Gea zaustavio prvo pokušaj Eriksena, a onda i Ericka Diera. Desetak minuta kasnije na drugoj strani Hugo Lloris je postao heroj. Antoni Martial je nanizao nekoliko protivničkih igrača, ostao bez čuvara na penalu, ali je šutirao pravo u sunarodnika.

U 70. minutu stigla je kazna za promašaj – Dele Alli je poslije gužve na nekih 30 metara pobjegao Blindu, sa lijevog boka ga je Eriksen sjajno pronašao, a on rutinski pogodio mrežu španskog golmana.

Tada je domaći tim potpuno preuzeo kontrolu nad utakmicom, a na sledeći gol čekalo se samo četiri minuta. Lamela je fantastično izveo prekid sa lijeve strane, Alderweireld je još bolje skočio i udarcem glavom, sa penala pogodio donji desni ugao.

Potpuni nokaut ’Pjevci’ su izveli manje od 120 sekundi kasnije – sa lijevog boka oštru loptu ubacio je Deni Rose, a na nju je naleteo Argentinac i iz prve postavio konačan rezultat i ujedno potvrdio zvanje igrača utakmice.

Do kraja je londonski klub mogao do ubjedljivog trijumfa, da su svoje šanse realizovali Harry Kane, Dembele i spomenuti Rose. U finišu je došlo i do fizičkog sukoba Depaya i Walkera koji bi se vjerovatno potukli da ih igrači nisu razdvojili.

Tottenham će do završetka prvenstva imati tri gostovanja – Stoke Cityju, Chelseaju i Newcastleu, dok će na svom stadionu igrati protiv West Bromwich Albiona i Sousthamptona.

S druge strane, ’Lisice’ će ugostiti West Ham, Swansea i Everton, a gostovati Manchester Unitedu i Chelseaju.