Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga prvaka

Tottenham se “vratio u život” deklasiravši Zvezdu, preokreti Cityja, Juvea i Bayerna

coutinho bayern

Londonski klub je večeras deklasirao Crvenu zvezdu sa 5:0 u okviru 3. kola Lige prvaka. Briljirali su Harry Kane i Son sa po dva gola, dok se jednom u listu strijelaca upisao Erik Lamela.

Tottenham se “vratio u život” nakon nekoliko sedmica užasnih rezultata koji su do temelja potresli prošlogodišnjeg finalistu Lige prvaka.

Londonski klub je večeras deklasirao Crvenu zvezdu sa 5:0 u okviru 3. kola Lige prvaka. Briljirali su Harry Kane i Son sa po dva gola, dok se jednom u listu strijelaca upisao Erik Lamela.

U drugoj utakmici grupe B minhenski Bayern je na gostovanju kod Olympiacosa slavio sa 3:2. Prvo ime meča bio je sigurno Lewandowski sa dva postignuta pogotka.

Poredak na tabeli: Bayern 9, Tottenham 4, Crvena zvezda 3, Olympiacos 1.

U grupi A madridski Real je slavio u gostima kod Galatasaraya sa 1:0, a strijelac odlučujućeg gola bio je Toni Kroos.

PSG je deklasirao u gostima Club Brugge sa 5:0. Hat-trick za Parižane postigao je Mbappe, dok je dva gola postigao Icardi.

Poredak na tabeli: PSG 9 bodova, Real Madrid 4, Club Brugge 2, Galatasaray 1.

Šahtar i zagrebački Dinamo su remizirali u ranijem terminu odigravši 2:2, dok je Manchester City u drugoj utakmici grupe C savladao Atalantu sa visokih 5:1.

Poredak na tabeli: Manchester City 9, Dinamo Zagreb 4, Šahtar 4, Atalanta 0.

Atletico je ranije večeras savladao Bayer sa 1:0 golom Morate, dok je Juventus teže nego što se očekivalo pobijedio moskovski Lokomotiv. Ruski tim je imao 1:0 sve do 77. minute kada svojim prvim pogotkom na scenu stupa Dybala. Argentinac je pogodio i za konačnih 2:1 samo dva minuta kasnije.

Poredak na tabeli: Juventus 7, Atletico Madrid 7, Lokomotiv Moskva 3, Bayer Leverkusen 0.

U srijedu su na programu sljedeći mečevi: Ajax – Chelsea, RB Leipzig – Zenit, Benfica – Lyon, Genk – Liverpool, Inter – Borussia Dortmund, Lille – Valencia, Salzburg – Napoli i Slavia Prag – Barcelona.