Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Totti: Moderni igrači su kao nomadi, samo prate novac

totti_lapresse

Romina legenda Francesco Totti napala je transfer Gonzala Higuaina za 90 miliona eura iz Napolija u Juventus, jer danas igrači ne osjećaju nikakvu lojalnost i odanost klubu.

Higuain je potpisao petogodišnji ugovor s italijanskim prvakom, što Totti, koji je cijelu karijeru u istom klubu, ne može shvatiti.

“Moderni igrači su kao nomadi, samo prate novac, a ne srce. Rijetki sportisti slijede svoje srce. Odlučuju se preseliti nekamo samo da osvajaju trofeje i zarađuju novac”, rekao je Totti za La Gazzettu dello Sport.

“Nogomet se jako promijenio, sad je sve u novcu. Igrači stalno mijenjaju klubove, da bi negdje drugdje zaradili nešto malo više. Važniji je novac od strasti.”

“A ljudi dolaze na stadion uživati i gledati igrače koji će uvijek biti u njihovom klubu. Ne očekuju da će ih netko izdati. Pa pogledajte samo Higuaina, otišao je iz Napolija u Juventus, katastrofa!”

“Ali izgleda da je to ovih dana normalno za stranog igrača, da ode nekamo zbog novca. To je problem mentaliteta. Nisu svi stranci kao Maradona…”

I bivši Tottijev suigrač Miralem Pjanić otišao je u Juve…

“Ja sam uvijek volio ove boje i uvijek sam želio nositi samo ovu majicu. Za mene, to je poput braka…”, kaže romantičar Totti uoči svoje posljednje sezone.

“Htio bih završiti osvajanjem nečega, želim podići pehar. Želim završiti karijeru u stilu. U isto vrijeme, međutim, znam da to nije lako, ali to je moj san “.

“Što ću dalje? Pitali su me i želim li biti trener, ali sada ne razmišljam o tome.”