Emiliano Sala

Traje velika potraga za nogometnom zvijezdom, dramatična poruka šefa tima

sala

Manji avion u kojem se nalazio Sala nestao je u ponedjeljak navečer iznad kanala La Manch

Šokantne vijesti o nestanku aviona u kojem se nalazio Emiliano Sala (28) glavna su tema u svim britanskim i svjetskim medijima. Potraga za argentinskim napadačem koji je ovog vikenda postao najskuplji igrač u historiji Cardiff Cityja (17 miliona eura) još uvijek traje. Kažu da nada umire posljednja, ali vijesti nisu optimistične.

Sportsmail je ovoga jutra pričao s Johnom Fitzgeraldom, glavnim čovjekom koji nadgleda zračnu potragu nad Kanalskim otočjem, a on im je priznao da su šanse za pronalazak živih manje od pet posto.

“Iskreno, ne očekujem da ćemo ih pronaći žive”, izjavio je Fitzgerald misleći pritom na igrača, pilota i još jednu osobu, koliko je poznato, jedine putnike u nestalom avionu. S Fitzgeraldom se složila i Obalna straža.

Novi izvještaj o tragičnom događaju objavila je i policija iz koje tvrde da su pretražili 2560 kilometara kvadratnih, ali dosad bez uspjeha.

“Pet letjelica i dva čamca za spašavanje su angažirana. Ne postoji nikakav trag aviona i potraga se nastavlja”, stajalo je u posljednjem priopćenju.

Avion za kojim se traga zadnji je put primijećen iznad Kanalskog otoka Alderney. U Cardiffu su zabrinuti zbog cijele situacije, a teško su pogođene i porodice nestalih.

“Posljednji put smo se čuli u nedjelju. Nemam nikakvih informacija. U Rosariju sam, očajan sam. Nadam se da je sve dobro”, riječi su Horacija, oca nestalog nogometaša koji je donedavno bio igrač Nantesa gdje ga je vodio naš Vahid Halilhodžić.

Podsjetimo, manji zrakoplov u kojem se nalazio Sala nestao je u ponedjeljak navečer iznad kanala La Manche. Obalna straža prve je informacije o situaciji primila u 20.23, a pokušaj potrage je prekinula oko 2 sata u noći zbog slabe vidljivosti. Akcija je nastavljena u 8 ujutro i još uvijek traje…