Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Travnik ogorčen na Nogometni savez: Uvedite red u Prvu ligu Federacije

gosk

I dok je cijeli svijet šokiranom načinom kako je Bayern u četvrtfinalu Lige prvaka pokraden u Madridu, gdje je ispao od Reala ukupnim rezultatom 3:6, u Travniku ne mogu vjerovati što im se dogodilo u Gradačcu.

Bosanskohercegovački drugoligaš izgubio je na gostovanju kod Zvijezde 0:2, a nevjerovatan je bio kriterij suca Mirze Kazlagića koji je gostima pokazao dva crvena kartona, a domaćima dodijelio dva jedanaesterca.

“Na utakmici 22. kola Prve lige FBiH između NK Zvijezda Gradačac i NK Travnik, glavni sudija Mirza Kazlagić i njegova dva asistenta, Amir Husidić i Mirza Demir su nedosljedno i tendenciozno primjenjivali pravila nogometne igre, posebno kod dodjeljivanja javnih opomena.

Od početka utakmice svaki sporni detalj dosudili su na štetu Nogometnog kluba Travnik i nije imali ujednačen kriterij. Kada je utakmica već bila riješena, onda je i domaćinima dodjeljivao javne opomene kako bi izgledalo da je kriterij bio ujednačen tokom cijele utakmice.

Omjer prekršaja na cijeloj utakmici je bio 31 prekrsaj dosuđen za NK Zvijezda, a samo 10 u korist NK Travnik.

Najmanje sto tražimo za ovu trojicu navedenih sudaca je da više ne sude našem klubu u narednom periodu.”, stoji u saopštenju NK Travnik.

Travničani su objavili i video. Kada ga pogledate, sve će vam biti jasno.