Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

xhaka na hlađenju

Trener Arsenala odlučio ko će biti novi kapiten ekipe

Unai Emery

Prihvatio je moju odluku. Moramo krenuti dalje i fokusirati se na sutrašnju utakmicu

Granit Xhaka više nije kapiten našem Seadu Kolašincu. Trener Unai Emery oduzeo mu je traku nakon što se sukobio s navijačima prije nekoliko dana.

Bilo je to poslije remija protiv Crystal Palacea (2:2) kad je po izlasku iz igre napravio potez kojim je dospio na naslovnice engleskih medija. Xhaka je izgubio živce kad ga je Emery izvukao iz igre u 61. minuti, gnjevno je skinuo dres i namjestio lijevu ruku na uho provocirajući navijače da protestiraju još glasnije. Potom je otišao korak dalje i rekao im da “od*ebu” te je odšetao u svlačionicu bez pozdrava sa suigračima.

Emery ga je izbacio iz ekipe od tog incidenta. Doduše, ne službeno, ali ga uredno svaki put izostavlja. Tako Švicarac nije putovao s Arsenalom u Portugal gdje u srijedu igraju protiv Vitorije u Evropa ligi.

“Sastali smo se i razgovarali. Rekao sam mu da više nije kapiten”, kazao je Emery na konferenciji za novinare u utorak.

“Prihvatio je moju odluku. Moramo krenuti dalje i fokusirati se na sutrašnju utakmicu. Morao sam donijeti odluku i ovo poglavlje je sad zatvoreno”, kazao je Baskijac na klupi Topnika.

Aubameyang je bio kapiten za vikend u remiju protiv Wolvesa (1:1), a Emery je potvrdio da će Gabonac preuzeti Xhakinu dužnost u budućnosti. No, napadač Arsenala također nije putovao u Portugal pa je nejasno ko će preuzeti ulogu vođe na terenu.