Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gian Piero Gasperini

Trener Atalante o penalima: Trebamo li igračima odsjeći ruke?

gasperini

Atalanta je bila dominantna većim dijelom utakmice, posebno u prvom poluvremenu, a dva puta je vodila preko Duvana Zapate i Ruslana Malinovskog

Gian Piero Gasperini, trener Atalante, bio je razočaran nakon sinoćnjeg remija 2:2 u Torinu u kojem je lider Juventus postigao golove iz dva penala. Nakon susreta je izjavio da se takvi penali sude samo u Italiji i nigdje drugo, prenosi Anadolu Agency (AA).

Oba penala je realizovao Cristiano Ronaldo i spasio “staru damu” poraza i neizvjesnosti u borbi za naslov šampiona Italije. Atalanta je dva puta vodila i bila bolji rival, ali joj to nije bilo dovoljno da kompletira iznenađenje u Torinu.

“Ovo su pravila, ali dobro, oni su svakako iznad svih pravila u Italiji. Šta smo trebali uraditi? Odsjeći ruke. Nije to prvi ovakav penal koji smo vidjeli, bilo ih je mnogo tokom cijele sezone, s mnogo timova. Ovo je ludilo i tumačenje pravila nije isto ovdje i drugdje. U drugim zemljama se ne sude takvi penali. Ovdje su takva pravila, u redu”, ljutito je nakon derbija kazao Gasperini za italijanske medije.

Atalanta je bila dominantna većim dijelom utakmice, posebno u prvom poluvremenu, a dva puta je vodila preko Duvana Zapate i Ruslana Malinovskog.

“Bio je to sjajan nastup protiv lidera Serie A. Rekao sam momcima da to tretiraju kao utakmicu​​ Lige šampiona, jer ćemo se u augustu suočiti s timovima tog nivoa. Uspjeli smo sve što smo zacrtali. Jako sam zadovoljan predstavom i vrlo razočaran što nismo pobijedili. Vodili smo do posljednje minute i učinili sve kako bismo zaslužili pobjedu. Rekli smo da nam je plasman u Ligu šampiona drugu godinu zaredom krajnji cilj, tako da je to hoćemo li biti treći ili drugi stvar prestiža, ali cilj ostaje isti”, zaključio je Gasperini.

Šest kola prije kraja Serie A klub iz Torina je lider sa 76 bodova, a slijede ga Lazio sa 68, Atalanta sa 67 i Inter, koji ima utakmicu manje, sa 65.