Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Konferencijska liga

Trener AZ Alkmaara kaže da su proučili Zrinjski, pa otkrio za koga smatra da je najopasniji igrač

penetra
Foto: Fena

Poslije press konferencije nogometaši AZ Alkmaara odradili su večernji trening na stadionu pod Bijelim brijegom

Bh. prvak HŠK Zrinjski sutra igra dvoboj prvog kola UEFA Konferencijske lige, a protivnik mu je AZ Alkmaar, čiji predstavnici očekuju “tvrdu” utakmicu u Mostaru.

Mladi odbrambeni igrač portugalske U-21 reprezentacije Alexandre Penetra, koji je ove godine prešao u AZ iz portugalskog Famalicãa, na press konferenciji za medije se osvrnuo na sutrašnji susret.

-Sretan sam da igram Konferencijsku ligu, sutra igramo prvi meč u grupnoj fazi i želimo pobijediti. Očekujem težak meč, ali i dobru utakmicu dobrih klubova. Kao što sam rekao, želimo pobijediti, ali to moramo pokazati na travnjaku. Zrinjski je dobra ekipa s dobrim igračima, i ako ne odigramo najbolje kako znamo, moglo bi biti problema – izjavio je Penetra.

az alkmaar
Foto: Fena

Trener AZ Alkmaara Pascal Jansen kazao je da se veseli sutrašnjem susretu.

-Imamo iskustva s bh. timovima jer smo prošle godine igrali protiv Tuzle. Bilo je to zanimljiva utakmica, nismo poznavali baš protivnika i morali smo ga proučiti. Slično je i sa Zrinjskim, proučili smo ih i spremni smo. Velika je stvar za Zrinjski da su došli do grupa nekog evropskog takmičenja, veselimo se sutrašnjoj utakmici – rekao je Jansen.

Otkrio je i za koga smatra da je najopasniji igrač u redovima Zrinjskog.

Mislim da je Nemanja Bilbija veoma opasan i zanimljiv igrač, također je reprezentativac BiH i zbog toga mi je ‘zapeo’ za oko – zaključio je trener nizozemske ekipe.

Poslije press konferencije nogometaši AZ Alkmaara odradili su večernji trening na stadionu pod Bijelim brijegom.

Utakmica Zrinjski – AZ Alkmaar igra se u četvrtak na stadionu pod Bijelim brijegom od 18,45 sati.