na njemu i pjanić

Trener Barcelone sastavio popis nogometaša koje želi potjerati

Ronald Koeman

Barcelona je dogovorila dolazak Sergija Aguera iz Manchester City kao slobodnog igrača, a bez odštete bi mogao stići i Georginio Wijnaldum iz Liverpoola

Ronald Koeman napravio je spisak devet fudbalera koje želi da Barcelona proda u predstojećem ljetnom prelaznom roku.

Ukoliko ostane na klupi ”katalonskog giganta” u narednoj sezoni neće računati na Miralema Pjanića, reprezentativca Bosne i Hercegovine, te Philippea Coutinhoa, Matheusa Fernandesa, Juniora Firpoa, Neta Murarau, Martina Braithwaitea i Samuela Umtitija, piše madridski ”As”.

Na transfer listu uvršteni su i Sergi Roberto, Clement Lenglet i Ousmane Dembele. Ukoliko bi došla zadovoljavajuća ponuda Koeman bi se i njih riješio. Na posudbu u druge ekipe planira poslati Francisca Trincaoa i Riquija Puiga.

Međutim, kompletan plan past će u vodu ukoliko čelnici Barcelone u narednim danima odluče uručiti otkaz Koemanu, radi nezadovoljavajućih rezultata u minuloj sezoni.

Koeman, kako ističe, ne smatra se glavnim i jedinim krivcem te tvrdi da ”nije mogao posložiti ekipu kako je planirao”.

”Jedino pojačanje koje mi je bilo dopušteno dovesti je Sergino Dest. Ekipa koju imam nije na nivou Barcelone. To nije tajna. Tako misle mnogi u klubu”, rekao je Koeman, naglasivši kako je uvjeren da ostaje na klupi Barcelone.

Barcelona je dogovorila dolazak Sergija Aguera iz Manchester City kao slobodnog igrača, a bez odštete bi mogao stići i Georginio Wijnaldum iz Liverpoola.