Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Beitara o mogućim provokacijama u Zenici: Spremni na sve

Ran Ben Shimon
Ran Ben Shimon

Nogometaši Beitara iz Jeruzalema i tuzlanske Slobode odmjerit će snage u okviru prvog pretkola Europa lige, čiji se prvi meč igra u četvrtak 30. juna na stadionu Bilino polje u Zenici, javlja Anadolu Agency (AA).

Nogometaši i stručni štab izraelskog Beitara najavili su borbu i rekli kako je utakmica protiv Slobode veliki izazov za njihov tim.

Ran Ben Shimon, trener Beitara, rekao je na konferenciji za medije kako je Sloboda dobar tim i da je sutrašnja utakmica veliki događaj za Beitar.

“Ovo je veliki izazov za nas, Sloboda je dobar tim i očekujemo dobar rezultat sutra. Ovo je početak sezone i ovo je veoma važna utakmica za nas. Vjerujem svim igračima u timu. Znamo da se ovdje u Bosni i Hercegovini igra emocionalan fudbal, s jakim emocijama, da je reprezentacija Izraela igrala na ovom stadionu s reprezentacijom Bosne i Hercegovine, znamo da su fudbaleri motivisani. Vidjeli smo kako Sloboda igra, kao što su i oni nas vidjeli kako igramo i nema velikih tajni između ova dva tima. Ovo je prva polovina ove borbe ovdje, moramo napraviti dobru igru i da u Jeruzalemu pokušamo da prođemo ovu fazu, ali znamo da se susrećemo s jakim timom i željeli bismo pobijediti, to je najbolji rezultat za nas”, rekao je Ben Shimon, dodavši kako ne želi prognozirati rezultat kao ni otkriti prvih jedanaest.

“Spremni smo na sve, trebamo se fokusirati na utakmicu i da ne mislimo ni o čemu oko nas što se događa. To je moja misija i to je ono što radimo”, objasnio je Ben Shimon na pitanje izraelskog novinara o mogućim provokacijama u Zenici, kao i događanjima koja su se desila u republici Turskoj jučer.

Sloboda će odmjeriti snage u prvom pretkolu Europa lige protiv Beitara iz Jeruzalema u prvom susretu koji se igra u četvrtak, 30. juna u 18 sati na Bilinom polju u Zenici, dok je uzvratni meč 7. jula u Izraelu.

Beitar je proteklu sezonu u Izraelu završio na trećem mjestu, iza Hapoela i Macabija, čime su izborili nastup u Europa ligi.

Nakon konferencije za medije, izraelski nogometaši trenirali su na travnjaku Bilinog polja u Zenici gdje će sutra igrati prvi susret prvog pretkola.

U slučaju prolaska “Slobode” u drugi krug takmičenja, u drugom pretkolu Crveno-crni bi 14. i 21. jula igrali protiv pobjednika dvomeča Banantsa (Armenija) i Omonije (Kipar).