Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Musemić uoči Beitara: I Izraelci imaju svoje mane, pokušat ćemo ih iskoristiti

musemic_zeba

Nogometaši fudbalskog kluba “Sloboda” iz Tuzle u četvrtak će odigrati prvi susret prvog pretkola Europa lige protiv izraelskog Beitara, javlja Anadolu Agency (AA).

Povodom prvog susreta koji se igra u četvrtak, 30. juna s početkom u 18 sati na stadionu Bilino polje u Zenici, organizovana je konferencija za medije tuzlanskog kluba na kojem su poručili.

Trener Crveno-crnih, Husref Musemić rekao je kako Slobodu očekuje težak protivnik.

“Mi smo novi u ovom takmičenju i znali smo da nas očekuje nezgodan protivnik. Sutra igramo važnu utakmicu, učinit ćemo sve da odigramo što bolju utakmicu, a kako će proći, vidjet ćemo. Imamo određenih problema, ali ja kažem da su najbolji igrači zdravi igrači. Nedostaju nam četiri igrača, ali šta je tu je. Pokušali smo doći do što više informacija, uvjerili smo se da su Izraelci kvalitetna ekipa. No, svaka ekipa ima svoje prednosti i mane, a mi ćemo pokušati iskoristiti njihove mane”, rekao je Musemić.

Hendikepirani smo, ne igramo na svom stadionu, ali igrat ćemo najbolje što možemo. Siguran sam da ćemo imati dobru podršku, bez obzira na sve, dodao je Musemić.

“Prednost je što vjerujem da moja ekipa može dati svoj maksimum i ako izađemo odlučno i skoncentrisano, možemo napraviti dobar rezultat. Ovo su evropske utakmice koje meni nisu novost, domaći teren ne igra mnogo ulogu, ali se svaka greška kažnjava. Moramo čekati svoje šanse i probati postići dobar rezultat”, dodao je Musemić.

zajko_zeba

Kapiten Slobode, Zajko Zeba rekao je kako respektuju ekipu Beitara, ali da se ne predaju nikome.

“Spremni smo, gledali smo dvije ili tri utakmice iz prošle sezone našeg protivnika. Bit će teško, jer je ovo takmičarska utakmica ove sezone, nismo u toj takmičarskoj formi, imamo i nove igrače, ali potrudit ćemo se najbolje što možemo. Mislim da imamo šanse, poštujem ekipu Beitara, ali se mi ne predajemo nikome, svakako ćemo dati svoj maksimum”, rekao je Zeba.

Kapiten Crveno-crnih osvrnuo se na probleme s igračkim kadrom.

“Nemamo toliko širok igrački kadar, svaki igrač nam je bitan, svaki igrač će dati maksimum i imamo dostojne zamjene. Nikada ne znamo ko može odlučiti rezultat na kraju. Mislim da bi svaka pobjeda bila zadovoljovajuća, s obzirom na to da nismo u punoj formi. Beitar je isto promijenio dosta ekipu i trenera, tako da ne znamo šta nas čeka, a najbolja bi bila pobjeda bez primljenog gola”, dodao je Zeba.

Crveno-crni odmjerit će snage u prvom pretkolu Europa lige protiv Beitara iz Jeruzalema u prvom susretu koji se igra u četvrtak, 30. juna u 18 sati na Bilinom polju u Zenici, dok je uzvratni meč 7. jula u Izraelu.

Tuzlanski premijerligaš izborio je nastup u Europa ligi nakon što su sezonu bh. Premijer lige završili na drugom mjestu, iza Zrinjskog.

Nakon upriličene konferencije za medije, tim Crveno-crnih trenirao je na travnjaku stadiona Bilino polje u Zenici, a trening je prema smjernicama UEFA-e bio otvoren 15 minuta za predstavnike medija.

U slučaju prolaska “Slobode” u drugi krug takmičenja, u drugom pretkolu Crveno-crni bi 14. i 21. jula igrali protiv pobjednika dvomeča Banantsa (Armenija) i Omonije (Kipar).