Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Fondacija Cure osudila nasilničko ponašanje Smajića

smajic kojovic

Fondacija “Cure” oštro je osudila nasilničko ponašanje zastupnika stranke BOSS-a Rasima Smajića koje se desilo jučer na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo prema zastupnici Sabini Ćudić i zastupniku Predragu Kojoviću iz Naše stranke.

Navode da je Smajić na jučerašnjoj sjednici Skupštine KS-a prvo verbalno vrijeđao Sabinu Ćudić, a nakon toga fizički nasrnuo na njezinog kolegu Predraga Kojovića koji je stao u njenu odbranu nakon što je iznijela pritužbu za nepropisno parkiranje Smajića kojim je onemogućeno kretanje majkama s dječijim kolicima i drugim građankama i građanima Kantona Sarajevo koji imaju poteškoće s kretanjem.

Iz Fondacije ističu da Bosna i Hercegovina trenutno ima alarmantno nizak procenat žena u zakonodavnim i izvršnim organima vlasti, te smatraju da ovakvi postupci nasilja, verbalnih prijetnji i vrijeđanja žena političarki pojačavaju otpor žena koje žele da se aktivnije bave političkim životom.

Fondacija “Cure” pozvala je nadležne organe i stranku BOSS da poduzmu mjere radi istrage i sankcioniranja takvog nasilničkog ponašanja, saopćeno je.