Pobijedili Borac

Trener Čelika: Nismo ekipa koja lako daje golove, ali ih i ne primamo lako

150220_umitozat3 (1)

Imamo još nekih nedostataka, imamo i još igrača koji nisu dovoljno ni spremni, ali sve u svemu zadovoljan sam igrom i zalaganjem – istakao je Ozat

Potpuno renovirani tim Čelika porazio je u „generalci“ za drugi dio sezone BHT Premijer nogometne lige banjalučki Borac s 1:0, a novi trener zeničkog tima Turčin Umit Ozat nada se da će im pobjede preći u naviku.

Čelik je jesenji dio sa 16 bodova završio na pretposljednjem, 11. mjestu pa im pobjeda protiv trećeplasiranog Borca, koji ima 35 bodova te zaostaje samo bod za liderom Sarajevom, svakako puno znači za samopouzdanje, jer im je ovo bio i drugi trijumf u sedam odigranih kontrolnih utakmica u sklopu zimskih priprema.

– Iako je ovo bila prijateljska utakmica, lijepo je pobijediti. Ako Bog da, ovo će nam biti i navika… Rezultat nije mnogo važan- može se izgubiti ili pobijediti, ali važna je borba i kompaktna igra na terenu. Važno je da igrači budu jedan drugom blizu na terenu. Imamo još nekih nedostataka, imamo i još igrača koji nisu dovoljno ni spremni, ali sve u svemu zadovoljan sam igrom i zalaganjem – istakao je Ozat.

On je istakao dobru igru rezerviste Almira Aganspahića, „koji se u napadu dosta borio i dobro držao loptu, čime je pomogao odbrani“.

– Ekipa je kolektivno igrala dobro u odbrani. Nama je i najvažnije da uspostavimo dobru odbranu. Nismo ekipa koja lako daje golove, ali nismo ni ekipa koja lako prima golove. Mislim da smo uspostavili dobru odbranu, ali treba i da nam igrači u napadu budu malo više pokretljivi – napominje Ozat.

Trener Banjalučana Branislav Krunić istakao je kako je, prije svega, zadovoljan što je njegov tim danas igrao protiv Čelika u Zenici.

– Mislim da je provjera u potpunosti opravdala, zato što smo imali ambijent koji nas očekuje u prvenstvu. Zahvaljujući protivniku i publici na stadionu, koji su podržavali svoju ekipu, imali smo ambijent kao da igramo prvenstvenu utakmicu i protivnik se tako i ponašao na terenu. Mislim da su htjeli da se pred svojom, domaćom publikom dopadnu i dokažu da mognu i da imaju kvalitet da opstanu u PL – kazao je Krunić, koji je mišljenja da, ako i u prvenstvenim mečevima budu igrali i imali pristup kao danas, da će obezbijediti opstanak.

– Što se tiče mene i moje ekipe, danas smo mogli da vidimo da nema laganih utakmica i laganih bodova. Ono što mogu reći je da je sreća da se danas nije igralo za bodove. Možda, ako ćemo gledati igru, da smo u prvom poluvremenu bili konkretniji, opasniji… Primili smo taj gol i u drugom poluvremenu protivnik nam nije dozvolio da nešto ozbiljno napravimo – kazao je Krunić, koji je istakao kako mu je nakon ove utakmice jasna „slika“ s kojim igračima će početi prvenstvo.