Adis Padalović

Trener FK Klis: Možemo proći u polufinale Kupa BiH

FK-KLIS

Fudbaleri Klisa iz Buturović-Polja, sela sa 348 stanovnika, sportska su senzacija u Bosni i Hercegovini

Fudbaleri Klisa iz Buturović-Polja, članovi Druge lige Federacije BiH, posljednjih mjeseci sportska su senzacija u Bosni i Hercegovini. Uspjeli su se plasirati u četvrtfinale Kupa BiH, s velikom šansom da se plasiraju među četiri najbolje ekipe u najmasovnijem takmičenju u državi.

Uspiju li sutra pobijediti ili očuvati prednost stečenu golom u gostima (1:1) iz prvog meča četvrtfinala protiv Sloge iz Gornjeg Crnjelova, člana Prve lige RS, bit će to prvi put da se tim iz trećeg stepena takmičenja plasirao u polufinala fudbalskog Kupa BiH.

“Napravili smo dobar rezultat u prvoj utakmici i sad nas čeka možda i teži zadatak. Iz prvog susreta 1:1 daje nadu i ekipi Sloge, ali i nama da možemo proći u polufinale. Protivnik je kvalitetan i opasan. Spremni smo, motivisani. Sigurno je da ćemo imati i veliku podršku s tribina, što će biti dodatni vjetar u leđa mojim igračima da pruže maksimum”, rekao je Adis Padalović, trener Klisa, javlja Anadolu Agency (AA).

Revanš utakmica četvrtfinala Kupa BiH između fudbalera Klisa i Sloge iz Gornjeg Crnjelova igra se sutra, 13. marta, na stadionu u Konjicu s početkom u 15 sati.

Za meč, koji će suditi Slađan Došlo iz Istočnog Sarajeva, vlada veliko interesovanje u sjevernoj Hercegovini, zbog čega je Uprava Klisa odlučila da se utakmica ne igra u njihovom selu, nego u obližnjem Konjicu.

Buturović-Polje selo je na obali Jablaničkog jezera, u općini Konjic, koje prema popisu iz 2013. godine ima 348 stanovnika.

PAROVI I SATNICA ČETVRTFINALA KUPA BIH

srijeda, 13. marta

KONJIC: Klis-Sloga (GC) (prvi meč 1:1) (15 sati)

TEŠANJ: TOŠK-Zvijezda (Gradačac) (2:0) (15)

MOSTAR: Zrinjski-Sarajevo (0:1) (16)

BANJA LUKA: Borac-Široki Brijeg (1:2) (18)