Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Antonio Conte

Trener Intera: Nisam tražio da klub dovede Džeku

dzeko-roma

Ne želim ova ometanja mog tima. Sanchez je igrač Intera i mora ostati koncentrisan“, istakao je Conte

Antonio Conte, trener Intera, insistira na tome da nije zatražio da klub dovede Edina Džeku iz Rome, prenosi Anadolu Agency (AA).

Italijanski mediji posljednjih dana su najavljivali da Inter i Roma pregovaraju o razmjeni Edina Džeke i Alexisa Sancheza.

“Nisam tražio ništa od vlasnika. Uvijek sam govorio da ćemo se držati naših igrača do kraja sezone. Neću razgovarati o Džeki, jer je on igrač Rome i poštujem njegov klub i svoje igrače. Situacija je jasna, niko ne odlazi, osim ako neko nije nesretan i preda zahtjev za transfer. Ukoliko budemo imali priliku učiniti nešto bez trošenja novca, onda to možemo uraditi. Možemo samo raditi i biti tihi. Ne želim ova ometanja mog tima. Sanchez je igrač Intera i mora ostati koncentrisan“, istakao je Conte na konferenciji za novinare.

Navodno bh. reprezentativac je ušao u sukob sa trenerom “vučice“ Paulom Fonsecom zbog čega mu je, prema tvrdnjama italijanskih medija, oduzeta i kapitenska traka. Stoga posljednjih desetak dana Džeku povezuju sa mnogim klubovima, a među njima i sa Interom.

Džeko je u Romu stigao 2015. godine iz Manchester Cityja i od tada odigrao 242 takmičarske utakmice i postigao 114 golova. Iskusni 34-godišnji napadač za reprezentaciju BiH nastupio je 112 puta uz 59 pogodaka.