Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bliže se kvalifikacije

Petev slaže stručni štab, dogovorena i prijateljska utakmica Zmajeva s komšijama

ivaylo-petev (1)

Prema izvorima bliskim Savezu, ponudu je poslao i Mensuru Mujdži, bivšem bočnom igraču koji je bio dio tima koji je izborio SP u Brazilu i nastupao na istom

Novi selektor A reprezentacije BiH Ivaylo Petev počeo je sastavljati stručni štab, a navodno je mostarski trener Slaven Musa već prihvatio ponudu. Tako će Musa navjerovatnije ostati u stručnom štabu reprezentacije, budući da je to radio i u vrijeme selektorskog mandata Dušana Bajevića, piše Dnevni list.

Petev je prihvatio da svoj stručni štab sastavi od domaćih trenera. Osim Muse, Bugarin u stručnom štabu želi i dva bivša reprezentativca BiH.

Prema izvorima bliskim Savezu, ponudu je poslao i Mensuru Mujdži, bivšem bočnom igraču koji je bio dio tima koji je izborio SP u Brazilu i nastupao na istom.

Pregovori su u toku sa još jednim bivšim reprezentativnim defanzivcem, Elvirom Rahimićem.

Rahimić i Mujdža

Rahimić i Mujdža

U Savezu se radi i na dogovaranju prijateljskih utakmica te je tako nakon meča sa Kostarikom, dogovoren i drugi u 2021. godini.

Rival će biti Crna Gora koja Zmajevima na noge treba doći 2. juna. Prva utakmica u 2021. donosi kvalifikacijsko gostovanje kod Finske (24. marta), zatim slijedi prijateljski ogled sa Kostarikom 27. marta u Zenici, a 31. marta naš tim će u drugom kolu kvalifikacija za SP ugostiti Francusku.