Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zenica

Preminuo izvršni direktor za finansije Autocesta FBiH Ivica Ćurić

290121_curic_ivica (1)

Ističe kako je Ćuriću nakon hospitalizacije u KBZ-u ustanovljena velika oštećenja na plućima

Izvršni direktor za finansije Javnog preduzeća Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine, Žepčak Ivica Ćurić (rođen 1962. godine), preminuo je danas u Kantonalnoj bolnici u Zenici – potvrdio je Feni predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Zeničko-dobojske županije Iva Tadić.

– Prije oko dva sata preminuo je moj prijatelj Ivica Ćurić. Zadnjih desetak dana bio je hospitalizovan u KBZ-u. Bilo je razgovora da bude prebačen i u Sarajevo, ali je uz konsultaciju s ljekarima i njegovu saglasnost, jer se tada još moglo s njim komunicirati, ipak odlučeno da ostane u bolnici u Zenici – kaže Tadić, koji obnaša i funkciju zamjenika predsjedavajućeg Skupštine ZDK te predsjednika Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Ističe kako je Ćuriću nakon hospitalizacije u KBZ-u ustanovljena velika oštećenja na plućima.

-Nije ni znao da je imao koronu, jer mu je PCR test bio negativan, ali je snimak pokazao da su mu pluća u jako lošem stanju – navodi Tadić.

Ivica Ćurić je bio predsjednik ŽO HDZ-a ZDK u periodu 2011.-2015., a od 2012.-2014. bio je ministar rada i socijalne politike ZDK. Kao ugledni privrednik, bio je i predsjednik Nogometnog kluba Žepče, u periodu kada se taj tim takmičio u Premijer ligi BiH.