Fudbal

Stefano Pioli

Trener Milana želi u nogomet uvesti dva košarkaška pravila

18/11/2021
Foto: Twitter

olio bih više komunicirati s igračima tokom utakmice, a lično bih u nogomet uveo i time-out - rekao je trener nogometaša Milana

Dosta često gledamo nogometno trenere pokraj terena kako nešto dobacuju svojim igračima, kako pokušavaju prenijeti određene upute i nešto promijeniti u igri svoje ekipe. Ipak, nogometnim je trenerima znatno teže doprijeti do svojih igrača nego što je to slučaj s njihovim kolegama u košarci ili rukometu, gdje postoji – minuta odmora.

– Volio bih više komunicirati s igračima tokom utakmice, a lično bih u nogomet uveo i time-out – rekao je trener nogometaša Milana Stefano Pioli nakon što je na jednom od treninga njegove ekipe kao gost bio Sergio Scariolo, trener košarkaša Virtus Bologne.

Kaže Pioli kako bi na taj način igračima mogao dati preciznije i konkretnije upute.

– Trenutno na poluvremenu nastojim kombinirati tehničko-taktičke savjete uz malo motivacije.

Pioli bi u nogomet rado implementirao još jedno košarkaško pravilo, ali pitanje je koliko bi u tom slučaju potrajala nogometna utakmica.

– Zalažem se za neku vrstu provjere minuta aktivne igre. Trenutno se previše vremena gubi na prekide – kazao je Milanov trener, uz dodatak kako ”uopće nije teško trenirati velike igrače”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.