Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Raya o porazu 2:10: Sramotna pobjeda Reala

rayo vallecano

Trener Rayo Vallecana Paco Jemez prvenstvenu pobjedu Real Madrida nad njegovom ekipom, rezultatom 10:2, opisao je kao grotesknu i sramotnu.

Rayo je jučer vodio na stadionu “Santiago Bernabeu” sa 2:1, a potom je sudija Ignacio Iglesias crvene kartone pokazao Titu u 14. minutu meča 16. kola Primera lige, te Raulu Baenu u 28., pa su gosti ostali sa dva fudbalera manje na terenu i kola su im, očekivano, krenula nizbrdo.

“Ovakva stvar nije se smjela desiti u najboljoj ligi svijeta. Vjerujem da su navijači Reala sretni zbog pobjede. Međutim, ono što se dešavalo na terenu je groteskno i sramotno, jer smo ugnjetavani i posramljeni”, izjavio je Jemez.

Kaže da je izuzetno tužan zato što je dugo nakon utakmice morao tješiti neutješne igrače Raya zbog rezultatskog kraha.

“Izgubili smo sve, izgubili smo i kredibilitet. Ovakav poraz nas je sve u klubu puno povrijedio. Vjerujete, šteta će biti dugotrajna. Mislio sam da je sve ružan san, ali prevario sam se“, rekao je Jemez, dodavši:

“Naši igrači bili su sjajni u igri 11 na 11. No, onda im je ravnopravna borba na terenu uskraćena. Sretan Božić svima, pa i sudijama utakmice”.

Poslije nekompletiranog 16. kola na tabeli Primera lige prva je Barcelona sa utakmicom manje i 35 bodova, koliko ima i drugoplasirani Ateltico Madrid iz 16 susreta. Real se trijumfom nad Rayom vodećem dvojcu, za sada, primakao na dva boda zaostatka.