Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Sarajeva želi obradovati navijače dobrom igrom i rezultatom

miodrag jesic

Nogometaši Sarajeva u 20. kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine u subotu na Koševu dočekuju ekipu Čelika.

Nakon remija sa Zrinjskim na otvaranju drugog dijela sezone, prvu zvaničnu utakmicu pred domaćim navijačima u ovoj godini aktuelni prvak BiH dočekuje s optimiznom.

Trener Miodrag Ješić danas je na pres-konfrenciji kazao je da vjeruje u svoje igrače.

– U utakmicu ulazimo maksimalno angažovani  i spremni da, prije svega, pokažemo dobru igru i da naše navijače obradujemo dobrom igrom i dobrim rezultatom. Čelik je klub s tradicijom, ima svoju istoriju, Zenica je fudbalski grad, ali nećemo nikog potcijeniti ni precijeniti. Bez obzira na protivnika svaki predstojeći meč je za nas najvažniji i najteži, ali je najbitinije kako će igrati Sarajevo – kazao je Ješić.

Kapiten ekipe Haris Duljević, koji je zbog suspenzije, propustio derbi sa Zrinjskim, vraća se u tim. Ističe da Sarajevo u svakoj utakmici ide na pobjedu, ali da se Čelik ne smije potcijeniti.

– Znamo da smo u zadnjim utakmicama protiv Zeničana napravili kikseve, ali nadam se da nam se to sutra neće desiti i da ćemo pružiti maksimum da pobijedimo – kazao je Duljević.

U ekipu Sarajeva vraćaju se četvorica igrača koja su “odradila” suspenzije zbog parnih žutih kartona, ali za predstojeći susret Ješić neće moći računati na Džemala Berberovića i Dinu Hrusemoviću koji imaju virozu.

Susret Sarajevo – Čelik igra se u subotu na stadionu “Asim Ferhatović Hase” od 17 sati.