Fudbal

Musemić: Radnik je hit prvenstva, ali mi želimo ostati na vrhu!

04/03/2016

Derbi 20. kola Premijer lige BiH igrat će na Tušnju vodeća Sloboda i trećeplasirani Radnik iz Bijeljine.

Tuzlaci respektuju ekipu trenera Slavka Petrovića, koja u gostima još nije poražena, ali ne skrivaju ambicije da ih na Tušnju zaustave.

– Svaka je utakmica na svoj način teška. Radnik je ekipa koja ima, da tako kažem, glavu i rep. Disciplinovani su, ne mijenjaju mnogo način igre. Strpljivi su, čekaju grešku protivnika. Sada su se i pojačali s tri-četiri kvalitetna igrača. Hit su prvenstva. S druge strane, mi želimo pobijediti i ostati tu gdje jesmo – izjavio je trener Slobode Husref Musemić na konferenciji za novinare.

Pozvao je ljubitelje fudbala na Tušanj, kazavši kako je Slobodi njihova podrška potrebna kao i uvijek.
Najavio je da će se Bijeljincima suprostaviti ista ekipa koja je igrala protiv Borca u Banjoj Luci.

– Mogu računati na sve igrače osim Škahića koji je povrijeđen i Lakičevića koji još nije dobio papire. Sada nam je potreban što veći broj spremnih igrača, jer ćemo u narednih 15 dana odigrati pet jakih utakmica. Čisto sumnjam da to bez problema mogu izdržati i puno kvalitetnije, evropske ekipe. Ali, šta je, tu je. U sličnoj su poziciji i druge ekipe koje igraju u prvenstvu i kupu – napomenuo je Musemić.

Sloboda je posljednju službenu utakmicu na Tušnju odigrala 5. decembra prošle godine protiv Slavije (4:0). Već šest zvaničnih utakmica je bez poraza.

– Vjerujem da su se i navijači u Tuzli zaželjeli fudbala i da će doći da nas podrže. Očekujemo tešku utakmicu protiv respektabilnog suparnika. Njihova pozicija na tabeli sve govori. No, nas zanima samo pobjeda, a do nje možemo doći maksimalnim angažovanjem i, naravno, uz pomoć naših navijača – uime igrača kazao je fudbaler Elvis Sarić.

Utakmica Sloboda – Radnik igra se u nedjelju, 6. marta, u 15 sati.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.