Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Damir Čanadi

Trener Veleža o protivniku iz Andore saznaje putem Instagrama: “Nemamo puno informacija”

Foto: Screenshot/YouTube
Damir Čanadi

Slabo poznajemo protivnika, informacija nema mnogo. Na instagramu sam vidio neke od igrača Intera, ali oni ne objavljuju mnogo, tako da ništa posebno nismo mogli saznati o ekipi

Fudbaleri Veleža sutra će na stadionu “Grbavica” igrati meč prvog pretkola Konferencijske lige protiv ekipe Inter Club d’ Escaldes iz Andore.

Trener Veleža Damir Čanadi kazao je na današnjoj konferenciji za medije da o protivniku nema dovoljno informacija, te da očekuje da će Inter igrati stil španskog nogometa.

-Imaju dosta Španaca u ekipi, tako da će tim stilom igrati. Nisam se susretao sa timovima iz Andore i nemam mnogo informacija, ali ni oni ne znaju mnogo o nama. Mi smo u fazi priprema i za sada smo se dobro uklopili. Želimo da prođemo ovo kolo, to je glavni cilj. Sutra ćemo morati funkcionisati jer igramo kući pred našim navijačima – izjavio je trener Veleža.

Respekt za protivnika

Vjeruje da obje ekipe imaju podjednake šanse za prolaz dalje, te da respektuje protivnika.

-U ekipi vlada pozitivna atmosfera. Dugo sam u nogometu i nisam često video da ekipa ovako lako usvaja trenerove ideje. Sutra to trebamo pretvoriti u dobar rezultat – dodao je.

Igrač Veleža složio sa sa trenerom o malom broju dostupnih informacija o timu iz Andore.

-Slabo poznajemo protivnika, informacija nema mnogo. Na instagramu sam vidio neke od igrača Intera, ali oni ne objavljuju mnogo, tako da ništa posebno nismo mogli saznati o ekipi – kazao je igrač.

Dodao je da stariji igrači u ekipi Veleža pokušavaju održavati dobru atmosferu u svlačionici, te da se u meču protiv Šibenika moglo vidjeti da ekipa dobro usvaja trenerove ideje.