kup bih

Trener Želje će, nakon sramotne predstave u Posušju, Musemića iznenaditi istom postavom?!

ivakovic (1)
Ivaković / Foto: Armin Herić, www.fkz.ba

Željo je proteklog vikenda na Mokrom Docu poražen od Posušja (0:2) u sramotno lošoj predstavi Plavih. Ivković kaže da svaki poraz remeti dobru atmosferu, ali da njega nije jer je to i očekivao

Fudbalere Željezničara sutra na Grbavici očekuje novi meč, a u osmini finala Kupa BiH gostovat će im Tuzla City.

Plavi će se pred svojim navijačima tako pokušati iskupiti za poraz od Posušja u Premijer ligi od 2:0 proteklog vikenda. Na Grbavici je jutros održana konferencija za medije, a na njoj je meč s Tuzla Cityjem najavio trener Tomislav Ivković.

“Biće ovo sigurno drugačija utakmica, ali moramo se ponašati isto kao da je prvenstvena. Ovo je utakmica koja nas ostavlja ili izbacuje iz daljnjeg takmičenja. Tuzla City je ekipa koja ima veliku kvalitetu i odlične pojedince. Mi se moramo spremiti na isti način kao što smo se spremali za prvenstvenu utakmicu, niko neće kalkulirat i moramo igrati na pobjedu jer samo ona nas vodi dalje”, rekao je Ivković na početku, a dodao je i da je gledao posljednje dvije utakmice Tuzla Cityja s Borcem.

“Kada igraš na pobjedu moraš biti pametan i inteligentan na koji način da dođeš do te pobjede, jer ne možeš doći na bilo koji način, posebno kad igraš protiv takve kvalitetne i ozbiljne ekipe”, dodao je šef stručnog štaba Željezničara.

Željo je proteklog vikenda na Mokrom Docu poražen od Posušja (0:2) u sramotno lošoj predstavi Plavih. Ivković kaže da svaki poraz remeti dobru atmosferu, ali da njega nije jer je to i očekivao?!

“Svaki poraz poremeti atmosferu, ali mene nije jer sam to i očekivao. Očekivao sam, ne poraz, ali jesam pad koncentracije i upozoravao sam da je prevalika doza samopouzdanja nekad smrtonosna i to se desilo. Isto tako moram reći da ta doza samopouzdanja nije ulovila samo igrače nego i neke ljude koje ne bi trebala uloviti jer onda zaborave na realnost i onda zamišljamo da smo u nekom drugom svijetu koji nije realan za nas. Pametni ste pa ćete shvatiti”, kazao je Ivković i dodao:

“Ne mogu nas zavarati tri dobra rezultata. Vidim napredak ekipe i vidim da ih je strašno pogodio taj poraz jer njihova reakcija nakon poraza je bila onakva kakvu sam očekivao od njih, jer su bili svjesni da su podbacili i da su mogli drugačije odigrati zajedno sa mnom. Oni su karakterni, oni su to osjetili na svojoj koži zato sad moram reći da će igrati isti igrači koji su počeli utakmicu sa Posušjem, jer su dosad napravili sve i tako su se ponašali da zaslužuju drugu šansu i još jednu utakmicu da pokažu da je to bilo slučajno”, istakao je Ivković i tako praktično već otkrio startnih 11 za sutrašnji meč na Grbavici.

Utakmicu bi tako trebali početi Bender, Malić, Kosorić, Vrhovac, Mekić, Bojo, Subašić, Mujezinović, Crnčević, Zdunić i Juričić.

Odgovorio je i na pitanje o mogućim penalima ukoliko rezultat nakon 90 minuta bude neriješen.

“Penali su čista lutrija i garantujem vam da trening penala ne donosi ništa. Trening je jedno, opuštenost, zafrkancija, ali utakmica kada dođe, kada se ovo između nogu malo stisne, onda jesi ili nisi frajer. Priprema penala za mene ne postoji već da igrač koji hoće da puca, kaže ja ću pucati. To je sve u pripremi, ali manje više ćemo znati ko će šutirati, a na njima je da vide je li mogu ili ne mogu, jesu li spremni ili nisu.”

Utakmica Željezničar – Tuzla City igra se u srijedu od 16.30h, a direktan prijenos je na Areni Sport 1 BiH.