Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatska

Roditelji dogovorili prisilan brak svoje djece, djevojčicu kupili, prijetili joj i batinama

djeca

Roditelji 14-godišnjeg dječaka pokušali su roditeljima 15-godišnje djevojčice dogovoriti prisilni brak i kupiti djevojčicu

U tužiteljstvu u Slavonskom Brodu ispitane su četiri osobe i donoseno je rješenje za provođenje istrage protiv njih. Oni su osumnjičeni za trgovanje ljudima.

Roditelji 14-godišnjeg dječaka pokušali su roditeljima 15-godišnje djevojčice dogovoriti prisilni brak i kupiti djevojčicu.

Ona se tome protivila, a zbog toga su joj prijetili batinama. Bez obzira na njeno protivljenje, prodaja djeteta je dogovorena, a roditelji dječaka djevojčicu su zatočili. Okrivljeni su za pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede.

“U Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu obavljene su dokazne radnje prvog ispitivanja državljanina Republike Hrvatske (1986.), državljanke Republike Srbije (1991.), državljanina Republike Hrvatske (1985.) i državljanke Republike Hrvatske (1984.) te je doneseno rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela počinjenih u stjecaju”, piše u saopćenju Županijskog odvjetništva.

Tužiteljstvo je objavilo detalje cijelog slučaja.

“Osnovano se sumnja da su prvookrivljenik i drugookrivljenica početkom juna 2021. godine u jednom gradu na području Brodsko-posavske županije, došli u kuću u kojoj je živjela oštećenica (2006.) kako bi s njezinim roditeljima odnosno trećeokrivljenikom i četvrtookrivljenicom dogovorili prisilni brak oštećenice s 14-godišnjakom (2007.) te dogovorili cijenu prodaje. Oštećenica se protivila takvom braku, ali trećeokrivljenik (otac) je, uz prijetnje fizičkim nasiljem, navedeno realizirao pa su prvookrivljenik i drugookrivljenica (roditelji od 14-godišnjaka) počinili na štetu oštećenice kaznena djela trgovanja ljudima i protupravnog oduzimanja slobode te pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede”, stoji u saopćenju tužiteljstva.